Nieuw!
[Epic Fail TV] Mijn grootste zelfoverschatting als startend ondernemer
10 jaar geleden startte ik als ondernemer.

Ik twijfelde heel erg aan mezelf. Was ik wel een goede coach? Moest ik niet nog een extra trainersopleiding volgen?

Maar ik OVERschatte mezelf ook enorm in die beginperiode.
Want hoewel ik NIETS kende van marketing, verkopen, kortom jezelf in de markt zetten dacht ik dat dat allemaal wel zou los lopen.
Dat klanten op de duur vanzelf zouden komen, als ik mijn werk maar goed genoeg deed.

BOY WAS I WRONG.
Hoe het dan wél ging, vertel ik je in de nieuwe aflevering van Epic Fail TV!

Meer Epic Fail TV vind je hier!


Karianne Dewitte - Singles Academy, www.singlesacademy.be (jaarprogramma 'Van missie naar florerend bedrijf')

Voor ik startte met het programma voor ondernemers bij Ann worstelde ik met het bereiken van klanten. Alleen klanten uit mijn eigen streek wisten me te vinden.

Verder merkte ik dat er door de manier waarop ik klanten begeleidde, namelijk het aanbieden van losse coachingsessies, geen echte transformatie bij hen plaatsvond. Vele klanten stopten al met de begeleiding als ze een beetje stabiliteit hadden teruggevonden. En dit terwijl er zoveel méér mogelijk was.

Ik had bij Ann zelf de transformatie gezien van gewone trainer naar een onderneemster, iemand die jou kan helpen om je zaak effectief uit te bouwen. Ann doet zelf wat ze haar klanten aanraadt, ze is een echt voorbeeld van ‘walk the talk’. Dit was voor mij één van de belangrijkste redenen om het jaarprogramma bij Ann te starten.

In het programma heb ik geleerd om mijn aanbod een andere vorm te geven: ik bied nu geen losse sessies maar aan maar programma’s en hierdoor maken mijn klanten nu een echte transformatie door.

Ook heb ik ervaren dat het mogelijk is om ondernemer te zijn én tegelijk je authenticiteit te bewaren.
Dat verkopen niet mensen iets aansmeren is, maar een authentieke manier kan zijn om mensen te helpen.
Dat je mensen kan helpen vanuit je passie én hiervoor de beloning kan ontvangen die overeenstemt met de echte waarde van wat je aanbiedt.

Hierdoor had ik twee weken na de start van het jaarprogramma mijn investering al volledig terugverdiend. Dit zou ik nooit bereikt hebben zonder Ann, daar ben ik van overtuigd.