In 10 stappen van missie naar bedrijf

In 10 stappen van missie naar bedrijf
6 maanden programma


Even samenvatten.
Je bent coach, trainer, therapeut of consultant. Pas gestart of al een tijdje bezig.
Je bent goed in je vak (ook al zie je dat zelf nog niet helemaal!).
Je houdt van je vak. Werken met je klanten is het liefste wat je doet (het voelt zelfs niet als werken).

Maar…

Maar… die klanten.
Hoe kom je eraan?
Welke prijzen kan je vragen?
Hoe verkoop je jezelf en je aanbod zonder fake en opdringerig te zijn?
Hoe onderscheid je je van concurrenten? Er zijn er al zoveel die hetzelfde doen!
En last but not least: hoe reken je af met die eeuwige zelftwijfel en dat uitstelgedrag?
Dàt is waar je mee worstelt.

En onder ons gezegd en gezwegen, het is logisch dat je dit lastig vindt.
Het is niét omdat je goed bent in je vak als coach, trainer of therapeut dat je automatisch een goede ondernemer bent.

Ja, je missie is belangrijk. Ja, het gaat om een verschil maken in de wereld. Maar ook om (goed) je brood verdienen, dus ook om doelen, strategie en acties.
Ondernemen vraagt om nieuwe kennis en vaardigheden. Vaardigheden die je nog niet hebt, simpelweg omdat je die (nog) niet geleerd hebt.

Om van je missie een goed lopend bedrijf te maken is het nodig dat je die ondernemerskennis leert én het lef hebt om deze nieuwe kennis te gaan toepassen.
Met andere woorden: je moet uit je kot komen. Zichtbaar worden, actie ondernemen.

Dát is precies wat je leert in dit programma.

Met behulp van de video’s en de opdrachten in een uitgebreid werkboek ga je aan de slag om je bedrijf stap voor stap op te bouwen. Je bouwt een stevig fundament en ik leer je alle kennis die je in deze fase van je bedrijf nodig hebt.
Maar ik help je ook om je interne gremlins (je weet wel, al die stemmetjes in je hoofd die oh zo waar klinken maar die je alleen maar proberen te saboteren) beter onder de knoet te houden.

Neen, na 6 maanden heb je dan nog géén omzet van 100.000 euro. Na 6 maanden heb je nog géén continue stroom van klanten. Daar ben ik bloedeerlijk over.

Maar de kennis die je opdoet in dit programma en de opdrachten die je gaat doen zijn wél de eerste en noodzakelijke stappen naar je omzetdoel en die stroom van klanten. Het zijn exact de stappen die ik gezet heb en waardoor ik die omzet nu wel draai.

Waaruit bestaat het programma precies?

Het programma bestaat uit 5 onderdelen: 

 1. 10 online modules die bestaan uit een video en een werkboek, waarin ik je alle ondernemerskennis en vaardigheden leer
 2. een besloten facebookgroep waar je individuele feedback krijgt op je opdrachten en antwoord op al je ondernemersvragen
 3. elke maand een groeps Q&A sessie waarin je al je vragen kan stellen én leert van de vragen van de andere deelnemers
 4. elke maand een online samenwerkdag waarop je met volle focus aan je bedrijf gaat werken
 5. een online startbijeenkomst waarin ik je direct volop in gang zet (en je help je gremlins te tackelen) en een livedag op het einde van je traject waar we de puntjes op de i zetten

Je kan ook kiezen voor de plusversie van het programma: daarin zitten alle onderdelen van het basisprogramma en krijg je ook 3u individuele coaching via zoom.

In dit programma bouwen we je ondernemershuis op van de bouwgrond tot en met het dak.

Module 1: Wat is je missie?

Je missie, het verschil dat jij wil maken in de wereld met je bedrijf, is de bouwgrond van je bedrijf, de brandstof die je aan de gang houdt op de momenten (en ja die komen er sowieso) dat het allemaal niet zo makkelijk gaat.

In deze module krijg je helder wat jouw missie is, maar we gaan ook aan de slag met jouw financiële must. Immers, een bedrijf is géén liefdadigheidswerk. En missie en geld kunnen (neen, moéten!) perfect samengaan.
En er is nog een derde aspect van die bouwgrond: welke persoonlijke groeistap heb jij te zetten om je bedrijf of praktijk te doen groeien? Jouw bedrijf kan immers maar zo ver groeien als jij als persoon groeit.

Module 2: Welk dringend belangrijk probleem los je op voor welke doelgroep?

Als je coach, trainer, therapeut of consultant bent, dan is dit het bestaansrecht van je bedrijf: het dringende belangrijke probleem waar jij een specifieke doelgroep bij helpt.

De basis van je bedrijf is niét je methode, zijn niét je tools.
En neen, alles doen voor iedereen, dat werkt niet.

In deze module help ik jou te ontdekken welke groep mensen (of bedrijven, of organisaties, of teams) jij gaat helpen bij welk dringend belangrijk probleem zodat je je verder als expert kan ontwikkelen binnen een specifiek vakgebied.

Module 3: Ontwerp je aanbod

Losse sessies, dat is niét het beste verdienmodel én het is ook niet waar je je klanten het beste mee helpt. In deze module leer ik je hoe je van losse sessies overstapt naar een aanbod onder de vorm van trajecten en programma’s zodat je nieuwe én bestaande klanten nog beter helpt om die doelen te bereiken waar ze naar verlangen.

Je ontwerpt je eigen diensten en geeft hen een naam, een vorm (hoe lang? Hoeveel sessies? Welke werkvormen?) en natuurlijk de juiste prijs.

Module 4: Hoe werkt marketing?

Neen, marketing is niét enkel je aanbod promoten. Marketing is vooral een oprechte duurzame relatie opbouwen met je potentiële klanten door jouw kennis en visie door te geven. Zo leren je potentiële klanten jou en je expertise kennen en kunnen ze nagaan of jij hen kan helpen.
Ik leer je in deze module hoe je ervoor zorgt dat mensen (online of in real life) vertrouwen krijgen in jou en je diensten. Niks fake, niks doen alsof, maar juist vanuit eerlijkheid en integriteit.
In deze module leer je ook hoe je je website opbouwt zodat klanten aanhaken op wat je schrijft en uitgenodigd worden om contact met jou op te nemen.

Module 5: Door welke acties krijg ik klanten?

Een website alleen zorgt niet voor een continue stroom klanten.
Een facebookbericht alleen is niet genoeg.
In deze module leer ik je welke concrete acties nodig zijn om een continue stroom klanten op gang te brengen. (spoiler alert: het gaat niet alleen om slimme acties maar ook om volhouden!)

Module 6: Integer verkopen

Verkopen, manipulatief je klant proberen binnen te hengelen? Dat is niét wat ik er onder versta.
Verkopen is voor mij je potentiële klant helpen om een goede beslissing te maken. Een ja of een neen kunnen allebei ok zijn, als ze maar gebaseerd zijn op de juiste info en helpende gedachten, in plaats van op paniekerige gremlins en misverstanden.
In deze module leer je precies hoe je je klant helpt om die beslissing te maken.

Module 7: Hoe reageer je op ja-maren tijdens het verkoopsgesprek?

‘Jamaar, het is wel duur.’
‘Jamaar, ik moet dat eerst aan mijn partner vragen.’
‘Jamaar, hoe weet ik zeker dat dit zijn geld waard is?’

Ann, wat moet ik zeggen als een klant met dit soort bezwaren afkomt?

Dat leer ik je precies in deze module.
En omdat al die ja-maren ook twijfel en onzekerheid bij jou kunnen triggeren (shit, ben ik wel goed genoeg? Shit, weer een neen), gaan we ook daarop in zodat je steeds steviger en met meer vertrouwen aan een verkoopsgesprek begint.

Module 8: Van omzetdoel naar actieplan

In deze module leer ik je strategisch denken: je leert hoe je van een concreet doel naar een nog concreter actieplan gaat zodat je exact weet wat je elke dag, elke week en elke maand moet doen voor een continue stroom klanten. Met andere woorden: je neemt je omzet in eigen regie zodat je niet meer afhankelijk bent van toeval of geluk.

Module 9: In actie!

Je mag nog zoveel weten over ondernemen, als je die kennis niet gaat toepassen dan gebeurt er niks. (hard maar waar) En ja, ik weet uit ervaring dat die stap van weten naar doen niet altijd even eenvoudig is en dat perfectionisme, faalangst en uitstelgedrag op de loer liggen.
Daarom leer ik je in deze module concrete anti-uitstel- en anti-perfectionisme-strategieën zodat je steeds sneller in actie komt.

Module 10: Tem je gremlins

Er zitten geniepige monstertjes in ons hoofd en in ons lijf. Vaak merk je niet dat ze er zijn, maar als er iets tegenslaat dat weten ze onze gevoeligste plekken feilloos te vinden. Ja, ik bedoel onze gremlins, ook wel innerlijke criticus, belemmerende overtuigingen of saboteurs genoemd.
En wat is nu zo typisch aan ondernemen? Dat je uit je comfortzone moét komen en je gremlins daardoor sowieso wakker worden.
In deze module leer je je gremlins beter kennen én leer je hoe met hen kan omgaat zodat ze jou minder tegenhouden bij het ondernemen.

Je ziet het: alles wat je nodig hebt om een geweldig bedrijf te bouwen waarmee je een verschil maakt in de wereld én waaruit je ook een goed inkomen kan halen. En dat maakt dit programma ook uniek, dat het zo compleet is.

Wat zijn de voordelen van dit programma?

 • Je werkt aan de modules in je eigen tijd en op je eigen tempo.
  Beter in form zondagochtend of ’s avonds laat? Je werkt wanneer het jou past rondom alle andere verantwoordelijkheden (zoals gezin of je eventuele vaste job) heen.
  Worden mijn wapperende handen je teveel, dan pauzeer je. Ging er iets te snel, dan herhaal je. Juist het steeds kunnen herhalen is de kracht van een online training.
 • Door de facebookgroep en de Q&A sessies maak je deel uit van een groep ondernemers die allemaal in dezelfde fase van hun bedrijf zitten.
 • De video’s en werkboeken blijven minstens een jaar tot je beschikking zodat je ze kan terugkijken wanneer nodig. En ja, dat zal je ook een aantal keer doen. Je zal merken dat je je door deze training snel zal ontwikkelen en dat je vanuit die nieuwe inzichten enkele of alle modules nog een keer zal willen doorlopen.
 • Ik ben er om al je vragen te beantwoorden in de facebookgroep en tijdens de Q&A sessies. Je hebt dus altijd 'juf Ann' naast je staan. Je doet het niet alleen en kan vertrouwen op mijn berg kennis, ervaring en tips uit de praktijk.
 • Door de start livebijeenkomst zet ik je direct in gang, wordt de drempel om actief mee te doen kleiner en ervaar je dat je niet alleen op de wereld bent met al die gremlins die je lastig vallen.
 • Door de livedag op het einde van het programma krijg je nog een extra boost.

Alle onderdelen nog even op een rijtje:

√ 10 videolessen van telkens 1u

 • Module 1: Wat is je missie?
 • Module 2: Welk dringend belangrijk probleem los je op voor welke doelgroep?
 • Module 3: Ontwerp je aanbod
 • Module 4: Hoe werkt marketing?
 • Module 5: Door welke acties krijg ik klanten?
 • Module 6: Integer verkopen
 • Module 7: Hoe reageer je op ja-maren tijdens een verkoopsgesprek?
 • Module 8: Van omzetdoel naar actieplan
 • Module 9: In actie!
 • Module 10: Tem je gremlins

√  Materialen

Bij elke module hoort een werkboek met alle opdrachten.

√  Feedback en antwoord op je vragen

 • 6 maanden toegang tot de besloten facebookgroep voor vragen, feedback en bemoediging
 • 6 maanden lang elke maand 1 online Q&A sessie waarin je al je vragen kan stellen en kan leren van de vragen van de andere deelnemers. Als je niet live bij deze online sessie kan zijn: geen nood. Ik verzamel op voorhand alle vragen en de opname wordt in de online leeromgeving geplaatst.
 • 6 maanden lang elke maand 1 online samenwerkdag waarbij je van thuis uit en met wat peer pressure tijd reserveert om aan je bedrijf te werken

√  Livebijeenkomsten

 • 1/2 online livedag bij het begin van het programma om je zo snel mogelijk in gang te zetten
 • livedag op het einde van het programma om de puntjes op de i te zetten

√  Plusversie:

 • alle onderdelen van het basisprogramma + 3u individuele coaching via zoom

Veelgestelde vragen

Zo’n programma dat deels online is, werkt dat wel?

Een programma (of het nu online of live is) werkt als jij werkt. Zo eenvoudig is het. En wat betekent werken in dit geval? De modules doornemen, alle opdrachten maken, feedback vragen in de facebookgroep, je vragen stellen tijdens de maandelijkse Q&A sessies én bij de livebijeenkomsten aanwezig zijn.
Als je op deze manier alle modules doorwerkt zal je merken dat doorheen de initiële verwarring een duidelijke focus, doelen en actieplan ontstaat.

Kan ik niet beter wachten tot ik eerst wat meer klanten heb?

Wees eerlijk naar jezelf: hoe lang probeer je het al alleen? En als je gaat blijven doen wat je tot nu toe deed, waarom zou het resultaat dan opeens anders zijn?
Ja, je moet het zelf doen. En: we kunnen het niet alleen (of misschien kan dat wel, maar hoe lang gaat het dan duren eer je genoeg verdient met je bedrijf?).

Je expertise als coach, of therapeut, of consultant heb je niet opgebouwd door gewoon maar in je eentje een boek te lezen.
Zo is het ook met ondernemen. En met zwemmen: alleen een youtube filmpje kijken is niet genoeg. Je moet het water in, wennen aan de kou, leren drijven en dan stap voor stap arm- en beenbewegingen gaan combineren. Daar hebben we hulp bij nodig.

Om van onze gremlins maar te zwijgen. Hoe vaak heb je je al voorgenomen actie te gaan doen, en ben je gestopt na de eerste tegenslag? Omdat die gemene stemmetjes in je hoofd zeiden 'zie je wel! 't Is niks voor jou!'
Ook om onze gremlins te temmen hebben we hulp nodig. Iemand die er in getraind is je gremlins te herkennen en ze vriendelijk maar kordaat naar hun kot te sturen. En ja daar ben ik dus heel erg goed in.

Wat mag ik verwachten als resultaat van dit programma?

Als je aan de slag gaat met alle modules en de opdrachten en vooral bereid bent het ongemak van het leerproces te verdragen en in actie te komen, dan is dit wat je mag verwachten na dit programma:

 • Je weet precies welk verschil je wil maken in de wereld met je bedrijf of praktijk.
 • Je hebt een duidelijk omzetdoel en weet welke acties nodig zijn om dit doel te bereiken
 • Je kiest voor een specifieke doelgroep met een dringend belangrijk probleem
 • Je hebt een aanbod waarmee je je klanten supergoed kan helpen met prijzen waar je helemaal achter staat
 • Je weet hoe marketing werkt en doet marketingacties die klanten opleveren
 • Je website teksten spelen precies in op de noden en verlangens van jouw doelgroep
 • Je laat je minder van de wijs brengen door je gremlins maar blijft in actie om je doelen te bereiken

Is dit programma iets voor jou?

Dit programma past helemaal bij jou als je...

 • Zelfstandig coach, trainer, therapeut of consultant bent
 • Goed bent in je vak maar nu eindelijk ook wil leren ondernemen
 • Het nu echt beu bent om aan te modderen met je bedrijf
 • Voelt dat het van moetens is: je wil een verschil maken met je bedrijf én daar ook goed mee verdienen

Wat is jouw investering?

Basisversie:
Je investering voor het programma bedraagt 2000 euro excl. BTW.

Wil je je betalingen meer spreiden, dan kan je betalen in 6 maandelijkse termijnen: 1 termijn van 335 euro excl. BTW en 5 termijnen van 333 euro excl. BTW.

Plusversie (= alle onderdelen van het basisprogramma + 3u individuele coaching):
Je investering bedraagt 2600 euro excl. BTW.

Wil je je betalingen meer spreiden, dan kan je betalen in 6 maandelijkse termijnen: 1 termijn van 435 euro excl. BTW en 5 termijnen van 433 euro excl. BTW.

Zeg je “ja, ik wil meedoen, kom maar op met die 1ste module” of heb je nog vragen en wil je een gratis verkennend gesprek inplannen?

Stuur me een mailtje via ann@althea-coaching.be .
Heel graag tot binnenkort!

mail_outline ann@althea-coaching.be

Privacy

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x