Contente klanten

Eva Brarens, GraphicsGrove (loopbaancoaching)

Na 10 jaar als freelance webdesigner en developer had ik echt nood aan een nieuwe focus in mijn werk. Ik was in een niche rol gegroeid en die voelde beperkend aan, maar ik wist niet hoe ik mijn berg aan andere interesses kon gaan gebruiken als professional.

Ik kwam bij Ann terecht nadat ik een artikel van haar las op LinkedIn over hooggevoeligheid en radicaal eerlijk ondernemen waardoor ik meteen het gevoel kreeg "ja, dit is iemand die mij gaat begrijpen" en dat is helemaal het geval. Ann had direct door dat er een rode draad in mijn verhaal miste en hielp me inzien dat er meer opties zijn dan een standaard carrière-traject. Ik heb leren kijken naar hoe ik anders ben dan anderen, welke manier van werken bij mij past en hoe ik de weerstand tegen veranderingen kan overwinnen door het nemen van de eerst volgende actie, hoe klein ook.

Het 'huiswerk' dat je krijgt tijdens de coaching zorgt ervoor dat de sessies nooit zomaar wat praatjes zijn, maar onderbouwde gesprekken die meteen to-the-point komen. Ik ben grote fan van deze no-nonsense aanpak: elke sessie voelt als de logische volgende stap, en het resultaat was een echt zelf onderzoek dat ook richting geeft nu dat het traject is afgerond.

Ann is iemand die je meteen op je gemak stelt. Ik ben nogal gevoelig voor kritiek en zag op tegen veel over mezelf te moeten praten, maar ik heb tijdens de coachingsessies geen moment gedacht dat ik me hoefde te verantwoorden. Ik kon net de confrontatie met mezelf beter aangaan omdat ik me gesteund voelde.

De sessies zijn een goeie mix tussen theorie en praktijk, soms is er een emotioneel moment, maar er wordt vaak gelachen, en dat is ook héél belangrijk.

Ik ben ondertussen met mijn experimenten gestart om verder uit te zoeken hoe ik mijn rode draad kan omzetten naar een praktisch aanbod. Ik ben zelfverzekerder omdat ik sneller een plan van aanpak vind en minder last heb van de "maar wat gaan andere mensen zeggen?" gremlin.

Als je je in mijn verhaal herkent raad ik zeker aan om contact op te nemen met Ann: ze helpt je zicht krijgen op wat je nodig hebt om los te komen en je doelen terug scherp te stellen.

~~~

Liesbeth de Korte (loopbaancoaching)

Als ik terugkijk op mijn werkende leven dan valt op dat ik eigenlijk altijd de kansen heb gepakt die ik kreeg.
Maar daarbij ging ik uit van wat anderen van me vroegen en niet van wat ik wilde. Dat was ook wel zo makkelijk, want ik wist niet wat ik wilde. Dus daar hoefde ik ook niet over na te denken.
Helaas ging dat wringen, want is waar ik nu mijn dagen mee vul datgene waarom ik op deze wereld ben? Het antwoord is nee. Maar wat is het dan wel, dat wist ik niet. En ik was dan ook superblij toen ik hoorde dat Ann terug was gegaan naar haar oude stiel, loopbaancoaching.

Ik heb me meteen aangemeld en dat was een hele goede beslissing. In 6 sessies van een uur heeft Ann me meegenomen naar mezelf.
Wat wil ik? Wat wil ik vooral ook niet? Wat kan ik goed en wat is er bijzonder aan mij?

Meerdere coaches voor Ann hadden tegen me gezegd dat ik heel goed wist wat ik wilde, maar ik zag het écht niet. Er was veel ruis op de lijn. Het voelde als een tafel vol puzzelstukjes waar ook puzzelstukjes tussen lagen die helemaal niet bij mijn puzzel hoorden. De onbelangrijke puzzelstukjes hebben Ann en ik met veel plezier in de shredder gegooid. Met de belangrijke stukjes hebben we een mooie puzzel gemaakt. Eindelijk is het duidelijk voor me en weet ik welke stappen ik kan zetten.

Inmiddels staan er een aantal experimenten klaar en ga ik kijken en voelen of wat ik denk dat een volgende stap voor me kan zijn, ook daadwerkelijk een goede stap is. Zo niet? Dan ga ik door met het volgende experiment.

Dit is 1 van de belangrijke dingen die ik tijdens het traject met Ann geleerd heb: dat ik mag experimenteren. En dat er geen mislukkingen zijn, maar dat de uitkomst van een experiment altijd ‘interessant’ is.

Dat is ook het fijne aan Ann. Ze wil dat het helemaal goed voelt voor jou en ze voelt ook constant met je mee wat wel past en wat niet. Wat wel belangrijk is en wat niet.
Je mag hierin 100% jezelf zijn. Dat heb ik nog nooit eerder ervaren in mijn leven en ik had het gevoel dat ik toestemming kreeg van Ann om dit te doen. Uiteraard weet ik dat ik geen toestemming van iemand anders nodig heb, maar het was wel heel fijn om die bevestiging te krijgen.

Met humor, spot-on vragen en een deep-dive in mij heeft Ann me op het juiste pad gezet en met nog 15 jaar te gaan voor mijn officiële pensioen is dat een groot cadeau.

Vooraf heb ik nog wel getwijfeld of ik bij Ann zou starten, maar die twijfel zat vooral in mezelf. Ik heb namelijk al zoveel op het gebied van zelfontwikkeling gedaan dat ik echt dacht ‘het is vorige keren ook niet gelukt, dus hou er gewoon mee op. Dit is blijkbaar niet voor jou’. Gelukkig heb ik niet naar dit stemmetje geluisterd.

Als jij op zoek bent naar loopbaancoaching die meer is dan alleen maar ‘we zullen die mens aan een baan helpen’ dan ben je bij Ann aan het juiste adres. Want iemand helpen om een baan te vinden is in de huidige tijd niet zo moeilijk. Maar de JUISTE baan, de baan waar je echt blij van wordt, die echt bij je past, bij mensen waar je goed mee overweg kunt. Die baan, die zoek je. En Ann helpt je om die baan te vinden.

~~~

Wilma, 53, coach/facilitator (loopbaancoaching)

Ann komt zoals ze is, geen übermensch, imperfect perfect, en juist dat maakt haar authentiek en een volwaardige en veilige spiegel/toetssteen die leidt tot dieper zelfinzicht, ontdekking van de kwaliteiten en talent en de durf gewoon jezelf te zijn, om weer te vertrouwen dat het goed komt, en dat het altijd goed komt als je maar gewoon jezelf blijft.

Ze startte met te zeggen dat het een hele eer was me te mogen begeleiden en dat was meteen ook mijn pijnpunt als in "ik? wat heb ik godsnaam te bieden?".

Ik geniet van de plek waar ik nu sta, niet meteen met een nieuwe job in het vooruitzicht, wat misschien ook een verlangen was, maar aan het genieten/marineren in wat er nu is, en vanuit een realistisch perspectief begrijpen dat een nieuwe job niet het vertrekpunt is, maar wel een vernieuwde kijk naar/beleving van mezelf.

Ik voel energie in het vertrouwen dat als ik mezelf meer ga delen en open stel voor de context/impressies/uitwisseling, er ook meer aandacht voor nieuwe wegen, kansen en groei zal ontstaan.
Van angst naar vertrouwen dus, en als dat geen mooie ontwikkeling is!

~~~

Gita Braeckmans, ReachingOut (ondernemerscoaching)

Ik was op zoek naar een businesscoach omdat ik merkte dat ik stil bleef staan en helemaal geen ondernemings -en marketing skills bezit.

Op social media kwam ik een gratis webinar van Ann tegen. Ik nam even een kijkje op haar website om te zien wie Ann is. Haar verhaal was heel herkenbaar voor mij, waardoor ik me inschreef voor het webinar.
Ann is volledig zichzelf en brengt alles heel simplistisch en met de nodige humor. Deze laagdrempeligheid sprak me enorm aan, waardoor ik na de webinar met haar in contact kwam.

Omdat ik niet de persoon ben om alles zelfstandig online te volgen, heeft Ann, volgens mijn wensen en noden, een formule op maat gemaakt. Ik heb de online cursus gevolgd met 10 modules, met in tussentijd individuele online opvolgsessies met Ann.

Zo is mijn nieuwe website ontstaan, nieuwe trajecten ontwikkeld en de prijzen bekeken en aangepast.
Het was een hele klus, maar Ann stond steeds paraat om alle teksten met een kritisch oog na te lezen en feedback te geven. Ze leerde je aan om zelf een goede tekst te schrijven.
Waar ik weerstand ervaarde, kon ik met haar goed bespreken en hielp mij om door die weerstand heen te gaan.

Sinds de nieuwe website heb ik telkens volgeboekte workshops en lopen de individuele trajecten ook goed.

Dankjewel, lieve Ann! Wat had ik gedaan zonder jou?

~~~

Ilke Christiaens (loopbaancoaching)

Toen ik vernam dat Ann niet meer enkel voor ondernemers coaching aanbood, maar ook voor werknemers via loopbaancheques heb ik geen seconde getwijfeld. Ik volgde Ann al langer (via haar nieuwsbrieven) en kon me erg vinden in haar stijl: to the point, met de nodige humor en zelfrelativering en vooral met veel ‘echtheid’. Met dat laatste bedoel ik dan: met veel ruimte voor kwetsbaarheid en je onzekere stukken.

Het loopbaancoachingtraject heeft me veel opgeleverd qua inzichten.

Ik had zelf in de loop der tijd al een heleboel ‘puzzelstukken’ verzameld maar door de hulp van Ann viel de puzzel plots mooi ineen. Ik heb veel helderder voor ogen wat ik te doen heb op werkvlak en hoe ik mijn sterke kanten het beste kan inzetten voor anderen, op een manier die mij niet al mijn energie kost. Het is een erg fijn gevoel om te weten welke richting ik uit wil!

Dikke merci Ann!

~~~

Simone Russchen, Uvanti (ondernemerscoaching)

Ann heeft een enorme bak met kennis en ervaring die ze rijkelijk deelt. Ik heb zoveel meer geleerd dan over ondernemen, over wat werkt en waarom iets niet werkt. Haar “radicaal eerlijke marketing” past helemaal bij mij.

Ze heeft een fijne manier van feedback geven. Het voelt nooit als kritiek, en dat komt mede omdat doordat ze heel duidelijk uitlegt hoe iets op haar overkomt en welk effect dat heeft op haar. En dat met een heerlijk Vlaams accent.

Ze laat je niet zwemmen, maar denkt actief mee, geeft haar visie, maar is nooit dwingend.

Bovenal kan ze fantastisch concepten uitleggen en doet dat heel authentiek.

Doordat er veel aandacht is voor je Gremlins, in al hun variatie, is Ann veel meer dan een businesscoach en krijg je tegelijkertijd de mogelijkheid voor een enorme persoonlijke groei. Voor mij is dit een programma waar ik de rest van mijn leven plezier van heb!

~~~

Jeanette van Os-Koets, Healingbydivinelove (ondernemerscoaching)

Ik had eerder een praktijk gehad en wist hoeveel erbij komt kijken en dat het minder simpel is dan het lijkt. Ik moest nu weer vanaf de basis beginnen en al snel liep ik ertegenaan dat ik niet precies wist waar ik het best mee kon beginnen en dat ik mijn doelgroep niet helder kreeg. Toen besloot ik een coach in de arm te nemen.

Ik ben met Ann in zee gegaan omdat zij voor radicaal eerlijk ondernemen gaat.
Dus zonder bonussen, aanbiedingen en kortingen en voor het jezelf laten zien zoals je bent inclusief de dingen waar je zelf nog tegenaan loopt. Dat sprak me erg aan en ik herkende veel in wat ze over zichzelf vertelde. Dat gaf me het vertrouwen dat, als zij dat allemaal had kunnen overwinnen, ik het ook wel zou kunnen.

Wat ik heel fijn vond, is dat ik al mijn (web)teksten, posts etc. aan haar voor feedback kon sturen.
Ze weet er feilloos de vinger op te leggen waar je teksten niet kloppen met wat je wilt overbrengen en waar de opbouw rammelt.

Daarnaast heb ik vooral van Ann als persoon geleerd. Ze heeft haarfijn door waar de schoen wringt, welke Gremlins (belemmerende overtuigingen) er spelen en hoe je die kunt tackelen en weet dit met veel humor te brengen.

Haar adviezen voor omgaan met uitstelgedrag en in de weg zittende overtuigingen over jezelf zijn goud waard en makkelijk toe te passen en blijf ik zeker gebruiken.

Haar persoonlijke aanpak heeft mij enorm geholpen om zaken waar ik tegenop zag, zoals een website maken, het uitvinden hoe Facebook en LinkedIn werken en mezelf hier regelmatig op te laten zien, toch te doen. Ik ben er trots op hoe de basis van mijn bedrijf nu staat en hoeveel drempels ik ben overgegaan met haar hulp. Ze is zeer betrokken en wist precies wat ik wilde met mijn bedrijf (soms zelfs eerder dan ik) en wat daarvoor nodig was.

Ik kan Ann aan iedereen aanraden die een andere manier van marketing wil dan de standaard verleidingsmarketing en die een persoonlijke, meedenkende benadering met humor wil en die het geen bezwaar vindt dat de communicatie hoofdzakelijk via ingesproken tekstberichten gaat. (Ann is niet zo van de telefoon) Ik heb dat absoluut niet als een gemis ervaren, eerder andersom omdat het me rustig de tijd gaf haar adviezen op mijn tijd te beluisteren, rustig te kunnen overwegen en nog eens terug kan luisteren als dat nodig is.

Lieve Ann, nogmaals heel erg veel dank voor je geweldige begeleiding, feedback en hulp bij het overwinnen van veel van mijn Gremlins.
Je bent een heerlijk mens en fijn geconnect te blijven.

~~~

Ellen Vercauteren, The Comfort Zone Project

3 aspecten staken er wat mij betreft echt bovenuit in jouw coaching:

 1. Ik vond het echt super hoe jij niet alleen inzet op de fundamenten en basisstructuren van een praktijk maar in onze teksten ook echt invoelt en meekijkt op woordniveau: klopt dit woord voor jouw verhaal of niet?

 2. Verder ben jij ook echt dé coach voor perfectionisten, uitstellers en ‘faalangsters’ met een droom van een eigen praktijk.
  Dankzij jouw begeleiding in het omgaan met gremlins en meer nog in het zetten van babystapjes wordt het samenstellen van een traject, het schrijven van webteksten en artikels, …, zélfs voor mij, niet alleen Mógelijk maar zelfs ONVERMIJDELIJK – geen ontsnappen meer aan.
  Dat vond ik eigenlijk aanvankelijk best shocking.

 3. Maar meest van al, en dat verbaast je vast niet, houd ik zielsveel van jouw authenticiteit.
  'Authenticiteit’ is een vaak te licht gebruikt woord, maar voor jou en jouw begeleiding is het echt helemaal op zijn plaats. Jouw echtheid en eerlijkheid waren, naast jouw ondernemerscapaciteiten uiteraard, voor mij echt dé reden om bij joù in een traject in te stappen.
  De authentieke stem die je in jouw marketing gebruikt, bleek geen ‘sausje’ maar werd ook in het traject echt helemaal bevestigd in hoe je coacht en bent. Voor mij blijft het dan ook dé reden waarom ik anderen zou aanraden ook met jou te werken. En het blijft dé nr. 1 reden waarom ik supertevreden ben over mijn traject bij jou: dankzij jouw echtheid en eerlijkheid ben ik aangemoedigd en bevestigd om dit voor mezelf óók neer te zetten: ja er zijn wetmatigheden en bewezen strategieën, én ja, daarbinnen en daarnaast mag ik het op mijn manier doen en met mijn eigen stem spreken.
  Zelfs mocht binnen x-tijd blijken dat het uiteindelijk tòch niks wordt met mijn praktijk (maar dat geloof ik niet), is dat toch dé win voor mij.

In ieder geval: dikke merci voor dit traject!

~~~~

Liliane François, www.talentcoachliliane.be over de Anti-Gremlin-Tweedaagse:

Applaus!!! Ik weet het Ann, je hebt liever een testimonial dan applaus maar laat dit applaus nu de testimonial zijn. Ik geef niet gemakkelijk spontaan applaus. En ik ben te oud geworden om nog veel beleefdheidsapplaus te geven.

Ik houd van opleidingen volgen. Ja. En ik heb de neiging mijn lat hoog te leggen. Ja. Voor mezelf (oeps perfectionisme Gremlin) én voor de trainer (ha ja, ik heb betaald hé ).

Bij elke opleiding of webinar dat ik tot nu toe bij jou volgde ga jij gezwind over mijn lat van verwachtingen. Ook hier weer.
Het is duidelijk, jij weet waarover je spreekt. Ik kreeg kostbare inhoud in deze 2-daagse. De inzichten stapelen zich op.

Je hebt de capaciteit om dingen die ik soms al kende zo uit te leggen dat ik ze nu ook kan voelen. Het weten heeft zich verdiept.
Je ervaring en persoonlijke struggles met het thema druipen eraf en dat maakt je nog zo veel sterker en geloofwaardig. Walk your talk weet je wel. Daarom vind ik het zo veel makkelijker om binnen te pakken wat jij zegt.

Je confronteert zonder te bruskeren. Men heeft nauwelijks door dat je confronteert zo naturel gaat het. Je humor zal hierbij ook zeker helpen.

Ok, je kan soms druk babbelen, toch is er voor mij - een stille introvert - een klik. Ik kreeg energie van deze opleiding. Meestal is het hoofdpijn, hier dus niet!
Met andere woorden, een dikke dank je wel voor de interessante beklijvende workshop. Een aanrader.

~~~~

Leen Van Der Elst, marketingcoach voor psychologen, therapeuten en coaches 

Ik was al een tijd als zelfstandige bezig, maar ik had het gevoel dat ik nog altijd gewoon in loondienst was. Ik wou de vrijheid waarnaar je op zoek gaat als je zelfstandige wordt, zelf kunnen kiezen wat je doet en wanneer je dat doet.
En ik wou iets anders gaan doen dan gewoon copywriting. Ik wist wel een beetje wat ik wou doen, maar ik wist niet goed hoe ik daaraan moest beginnen.
Daarom heb ik toen hulp gezocht en ben ik bij Ann terecht gekomen.

Ja, ik had eerst wel twijfels. Het was veel geld en ik was bang dat het traject toch niets voor mij zou zijn, of dat ik het al snel beu zou zijn of dat ik het gewoon allemaal niet zou kunnen.

Maar dankzij het traject van Ann heb ik nu alles rond mijn bedrijf opgezet en het echte werk kan nu beginnen. Ik kijk er ook naar uit en voel echt een prikkeling, iets wat ik nooit eerder heb gehad. Voor mij een teken dat ik dit ook écht graag wil doen.

Ik heb o.a. een nieuwe website opgezet, een logo ontworpen, een gratis weggever gemaakt, een funnel gemaakt voor de gratis weggever, mijn aanbod uitgeschreven en allerlei bedanktpagina’s gemaakt om te koppelen aan de nodige formulieren.

De schrik om te beginnen heb ik leren counteren door kleine stapjes te nemen. Dat helpt me echt heel erg want uitstelgedrag en faalangst waren het grootste obstakel voor mij. Nu heb ik mijn actieplan hiernaar helemaal aangepast.

Wat me vooral is bijgebleven is dat het allemaal niet perfect hoeft te zijn, dat het altijd een kladversie is. Ook al staat mijn website online, ik kan nog steeds veranderingen aanbrengen.

Ik voelde me altijd begrepen door Ann. Ze wist waarover het had en ze herkende ook veel in wat ik vertelde, waardoor ze ook beter daarop kon inspelen. 

Ik zou het programma zeker aanraden voor ondernemers die graag persoonlijke begeleiding hebben. De voorbereidende oefeningen gaven veel inzicht., maar dankzij de gesprekken kon ik er nog veel meer uit halen. 

~~~
Annelies Roose over de Anti-Gremlin-Tweedaagse:

Toen ik thuiskwam van de 2 daagse workshop over faalangst, uitstelgedrag en perfectionisme heb ik GEVOELD wat een immense emotionele lading er op fouten maken zat. Ik had het lampje in de auto laten branden en een zak op de plaats van de voeten gezet ´waardoor' die gescheurd was. Mijn partner sprak me hierover aan. De batterij kon leeglopen en de zak werd beter op de achterbank geplaatst zodat die minder kans had op scheuren....

Ik voelde boosheid naar hem toe opkomen maar besefte door de opleiding dat dit aanvoelen als een beoordeling, mijn interpretatie was.
Daardoor kon ik voelen wat er onder mijn verdedigingsmechanisme (opgekropte boosheid en afschermen) werkelijk zat. Angst en verdriet. Ik begon te huilen en kon makkelijk uitleggen aan mijn partner dat dit MIJN gevoel, mijn pijn was en niks met hem te maken had.
Nu kan ik onderzoeken met de tools van de workshop waarom ik zo bang ben. Angst voor verlies zit er onder.

Voor een ander lijkt het banaal maar voor mijn innerlijke kind was de pijn reëel en komt deze steeds terug zolang ik ze niet voel.
Die avond was een eerste stap naar bewustwording van die onderdrukte pijn.
Dankjewel voor al deze inzichten die zich quasi meteen hebben gemanifesteerd.

Je bracht het op een lichte en humoristische manier wat een verademing is, zeker bij zo´n onderwerpen en veel innerlijke critici in de zaal.

~~~~

~~~~

Greet Raets, ondernemerscoach

Ik weet hoe belangrijk het is om een goede start te maken met je bedrijf. Ik wou het dan ook van in het begin goed doen!
Ik had al eerder coaching gehad rond het stuk persoonlijke groei, maar nog niet op de pure business aspecten.

Op een bepaald moment kwam er een advertentie van Ann op Facebook voorbij en heb ik een webinar van haar bijgewoond. Na dat webinar wist ik het: bij Ann moet ik zijn. Ann is hoe ze is. Punt. En dat matcht met mij, dus ben ik in haar coachingtraject gestapt.

Ik heb even getwijfeld over de investering, maar eigenlijk was de beslissing snel gemaakt. Ik wist dat ik dit moest doen en ik wou het op een goede manier doen. Het traject was de investering meer dan waard.

Het traject biedt veel nieuwe inzichten als ondernemer en heel veel inhoud. Door de online modules heb je veel vrijheid en kan je je tijd zelf invullen, maar het eist ook de nodige zelfdiscipline.

Volhouden is één van de belangrijkste dingen die ik tijdens het traject geleerd heb. Ik heb mijn innerlijke gremlins leren kennen en als ik nu weer eens zo’n down moment heb, zo dat je denkt ‘ik ga hier nooit mijn boterham mee kunnen verdienen’, dan weet ik ‘ah, daar zijn ze weer, de stemmetjes’ zonder ze blindelings te geloven.

Door het traject bij Ann durf ik nu ook zichtbaar te zijn op social media. Dat vond ik altijd een hele grote drempel.

Ik heb een strategie voor mijn bedrijf en ik was ook heel blij met haar leidraad voor integere verkoopsgesprekken. Daar heb ik veel aan gehad. Ik heb sinds ik gestart ben vier verkoopgesprekken gehad, waarvan ik er twee verkocht heb.
En ik weet nu dat het niet allemaal ingewikkeld en perfect uitgewerkt moet: eenvoudig kan ook.

Ann is authentiek: what you see is what you get. Ze verbloemt niets en zegt waar het op staat. Ze levert kwaliteit. Wat ik ook heel erg fijn vond is de snelheid waarmee ze feedback geeft. Stel je haar een vraag, dan weet je dat je die dag nog antwoord krijgt.

Ik kan haar traject dan ook zeker aanraden aan andere ondernemers.

~~~~

~~~~

Elzani Knepscheld, relatiecoach

Ik had te weinig klanten, te weinig omzet en werkte veel te hard voor veel te weinig geld. En dus was ik op zoek naar hulp.
Via Facebook zag ik reclame voor een gratis webinar van Ann voorbijkomen.
Haar enthousiasme maakte me nieuwsgierig en ik dacht van ‘Waarom niet?!’.
Ik heb dan het webinar van Ann bijgewoond en heb er zo van genoten en voelde onmiddellijk: hier moet ik iets mee gaan doen. Toen ben ik het 6 maanden traject bij Ann begonnen.

Tijdens het programma van Ann heb ik vooral geleerd dat ik door trajecten te verkopen mijn klanten bindt, en hen niet steeds opnieuw moet overtuigen voor een volgende sessie.
Dankzij de aanmoediging van Ann heb ik het aangedurfd hogere prijzen te vragen.
In het begin durfde ik het niet uit angst geen klanten over te houden, maar ik ben zo blij dat ik de raad van Ann heb opgevolgd want het kan niet beter gaan.

Begin januari dacht ik er nog over om ermee te stoppen. Het ging echt stroef en lukte niet. Ik heb Ann haar raad gevolgd om toch door te zetten en mezelf naar waarde te schatten. Zo krijg ik mijn klanten overtuigd en het werkt!

In de tweede week van januari begonnen de intakegesprekken ineens binnen te stromen.
In het verleden had ik in een topweek 3 intakegesprekken en toen was ik al blij.
Nu heb ik ongeveer 5 intakegesprekken per week, waarvan ik zo’n 99 % met succes binnenhaal. Bijna iedereen die langskomt, zegt ja! Dit is ongelooflijk … ik weet gewoon niet wat me overkomt.
Mijn maandelijkse omzet is nu vervijfvoudigd! Ik schakel nu over naar een vennootschap omdat ik te veel verdien op deze manier.

Het traject bij Ann ging vlot, maar ik vond het ook confronterend. Ik dacht van mezelf dat mijn website en manier van verkoop al redelijk goed was, was maar kwam mezelf toch wel tegen.
Vooral mijn gebrek aan orde vond ik een uitdaging. Alles op een rij krijgen, te weten wat wel of niet te zeggen tijdens een intake ... Door die confrontatie met mezelf aan te gaan, sta ik nu veel sterker dan daarvoor.

Ik ben Ann erg dankbaar voor de nieuwe inzichten die ze mij heeft bijgebracht. Ik hou van haar enthousiasme en feit dat ze 100% zichzelf is. Ze heeft een zeer objectieve blik. Ze benoemt de zaken zoals ze zijn met focus op de kern: geen bla bla, maar boom boom.
Ze is ongelofelijk sterk, i love it! Ann reageerde ook altijd heel snel als je een vraag had.

Haar programma kan ik echt aan iedereen aanraden want met haar hulp is mijn business aan het boomen en sta ik op punt een vliegtuig te kopen voor reclamedoeleinden. Ann is briljant in wat ze doet!

~~~~

~~~~

Kristel Stalmans, Sekuur opruimbuddy

Ik geef het eerlijk toe: ik had geen idee welke stappen ik eerst moest zetten als startende ondernemer. Daardoor verloor ik me in details zoals inhoud bedenken voor social media en dergelijke, zonder daarbij goed te weten wat mijn boodschap of missie was.
Ik had totaal geen zicht op mijn ideale klant (en ik wist zelfs niet dat je die moest hebben!).

Tijdens het programma van Ann heb ik inzicht gekregen in het belang van de opbouw van ‘je ondernemershuis’.
Ik heb geleerd dat het goed is je niet te verliezen in details onder het motto ‘better finished than perfect’.
Ook leerde ik dat het belangrijk is die ideale klant helder te krijgen en dat ik de wereld mag tonen wat ik te bieden heb. Ik vertel nu echt vol trots aan bijna iedereen wat ik doe!

Ik heb nu o.a. blogs en een e-book, ik ben consequent aanwezig op social media en heb mijn eigen stem gevonden.
Ook zijn mijn aanbod en prijzen nu helder en richt ik mij meer op lange termijn samenwerkingen in plaats van losse sessies. En ik ben gaan netwerken.

Sinds het programma heb ik nieuwe klanten die niet ‘via via’ kwamen. Ook heb ik mijn prijzen doen stijgen.
En het allerleukste: ik ben gevraagd voor een interview en 3 reportages op TV Plus. Dat was een droom!

Ik heb keiveel geleerd dankzij Ann! En vooral dit: wanneer je je passie uitstraalt en dingen het universum instuurt, is er veel mogelijk.
En: het komt niet vanzelf. Je moet durven praten met andere ondernemers, hulp vragen, brainstormen, … het geeft altijd nieuwe inzichten.

Ann is de stok achter de deur die je nodig hebt wanneer je met vragen zit of vastloopt. Heerlijk eerlijk, en met oprechte interesse voor je bedrijf. De tips die ze geeft zijn echt persoonlijk op jou gericht.
Ook de besloten Facebook-groep en de live dagen waren een echte meerwaarde. Ik had al snel het gevoel onder bevriende ondernemers te zitten. Iedereen luistert er naar je en is ook betrokken.

Ik zou zonder dit programma absoluut niet staan waar ik nu sta!

~~~~

~~~~

Ellen Verstrepen, ELNI

Voordat ik bij Ann startte had ik nog geen duidelijke doelgroep en wilde ik nog alles voor iedereen doen. Ik had al eerder een coachtraject gevolgd, maar dat was te kort. Het traject bij Ann sprak me aan omdat je daar een heel jaar lang begeleiding hebt.

Door het traject bij Ann heb ik meer helderheid gekregen over het ondernemerschap. Ze heeft me geholpen met een duidelijk stappenplan en structuur in mijn bedrijf gebracht. Ook ben ik begonnen met het geven van webinars waardoor ik nu meer mensen in één keer kan bereiken. 

De grootste verandering voor mij is dat ik nu nog meer zichtbaar ben en bijvoorbeeld ook gebruik maak van persberichten. Zo heb ik in Jobat gestaan en ben ik op tv geweest.  Sinds het traject bij Ann ben ik ook meer zichtbaar geworden op Instagram. Mijn volgersaantal is met 1000 gestegen en ik merk dat mensen je sneller vertrouwen door zichtbaar te zijn.
Daarnaast ben ik ook meer samenwerkingen aangegaan.

Ann is echt rechttoe rechtaan. Ze is eerlijk en zegt gewoon altijd haar gedachte, zonder filter. Ze praat mensen niet naar de mond. Als je zelf de zaken niet meer zo helder ziet, is Ann iemand die heel snel de structuur ziet en weer helderheid voor je schept. Ook haar gevoel voor humor sprak me aan.

Het contact met de groep en de livedagen vond ik ook heel tof. Dat geeft je het gevoel dat je er niet alleen voor staat.

Ik zou het programma zeker aanraden aan mensen die graag een persoonlijke begeleiding willen. Iemand die meedenkt en van in het begin je zaak helemaal mee op orde zet. Dan moet je bij Ann zijn.  

~~~~

~~~~

Kathleen Anseeuw, fasciatherapeute

Ik was niet tevreden met hoe mijn praktijk liep. Mensen kwamen en vonden het maar logisch wat ik deed. Terwijl ik een andere drang had, een andere passie. Eigenlijk zat ik met het idee ‘ik mag me anders opstellen, ik mag meer een ondernemer zijn. Me meer als een bedrijf zien’. Maar ik had geen benul van hoe. Ik wilde meer weten van ‘wat houdt een bedrijf in?’

Ook wilde ik allang een website maken, maar ik kreeg het niet verwoord. 

Door het programma van Ann heb ik geleerd dat ik mag kiezen in klanten. Dat ik mijn positie als coach/therapeut mag innemen. Ik ben mij nu veel bewuster van waar ik sta en ik zeg het ook direct. Ik zeg hoe ik het zie, wat belangrijk is, wat mijn passie is en hoe ik een behandeling zie.

Ik heb nu ook meer voeling met mijn website. Ik heb hulp gezocht om teksten te maken. Ik kan er nu over spreken en dan kan iemand anders de teksten maken.

Ann heeft mij tot denken gebracht. Mijn klanten zetten nu bewustere stappen. Ik geef ze de kans niet om zich in een afhankelijke positie te zetten. Ze snappen dat ze iets moeten doen. 

Ook beginnen mijn klanten meer stil te staan en zelf linken te leggen van waar de pijnen komen.

Ik had de drang om een ondernemer te zijn. Door het programma heb ik me gerealiseerd dat ik een ondernemer ben. Dat erkende ik niet. Ik zette mezelf in een underdog positie. Ik zie nu mijn waarde als ondernemer, coach en therapeut.

Ann is enorm rechtuit en oprecht. Ze draait er geen doekjes rond. Ze heeft een eerlijke manier van omgaan met mensen. Ze heeft enorm veel inzicht hebt en komt heel snel tot de essentie om dat terug te geven aan de mensen. 

Ik zou het programma zeker aanraden. Wil je meer ontdekken over hoe websites, nieuwsbrieven, bloggen en Social Media werken. Dan moet je bij Ann zijn. Haar manier van werken doet je nadenken over jezelf. 

Ik ben door het programma van Ann terug tevreden in mijn praktijk. Er zijn nog dingen die kunnen veranderen en daar ben ik me nu bewuster van. Ik had voorheen een slecht gevoel omdat ik geen richtlijn had en die heb ik nu wel. 

~~~~

~~~~

Stef Renodeyn, Yourself Refined

Ik had te weinig klanten. En ik wilde er meer gaan staan, met meer vertrouwen ondernemen, maar ik wist niet goed hoe.
Ik wist dat ik veel meer potentieel had maar ik wist niet hoe ik mensen moest aantrekken. Dat was de situatie in mijn bedrijf voor ik met Ann begon te werken.

Op een bepaald moment keek ik op Instagram (wat ik normaal nooit doe ;-)) en daar zag ik het account van Ann en ik voelde ‘ja, dat is het!’.
Ik heb een webinar van Ann gevolgd en dan ben ik gestart met het traject.
Ann sprak me aan omdat ze handelt vanuit het hart, zo zonder te verkopen en ik merkte al snel dat dat helemaal matchte met hoe ik het wou.

Door het programma van Ann heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ik heb geleerd te durven spreken, te spreken vanuit expertise. Daardoor werd ik onlangs zelfs gevraagd om te spreken op een congres in de States.
Mensen durven zeggen waar het op staat, die radicale eerlijkheid. Dat is ook wat mensen eigenlijk echt willen en nodig hebben. Ik ben dankbaar dat ik mijn mensen nu beter kan helpen. Kortom, ik durf nu gewoon veel meer.

Als ik mijn agenda van nu vergelijk met mijn agenda van voor het traject zie ik een enorm verschil. Toen had ik 3 tot 4 klanten per maand, nu heb ik er wel 5 keer meer. Een andere grote verandering in mijn praktijk is dat ik nu werk met trajecten.
Qua omzet zit ik nu ook echt goed.

Die radicale eerlijkheid van Ann vind ik een mooie eigenschap. Ze legt de verantwoordelijkheid bij de mensen. Ze blijft uitdaging uitreiken.
Ann heeft een goede balans tussen zacht kunnen zijn en toch correct. En wat ik ook heel belangrijk vind, is dat ze niet oordelend is. Ze laat ruimte voor iemands uniekheid.

Mensen die niet weten hoe ze hun bedrijf in de markt moeten zetten, maar wel gemotiveerd zijn om de nodige stappen te ondernemen, moeten echt bij Ann zijn. Ik heb haar nieuwsbrief ook al doorgestuurd naar anderen want die alleen al is echt goud waard!

~~~~

Tinneke Boonen, Mauna Loa

Er komt zoveel kijken bij het starten van een eigen zaak, o.a. financiële kennis, marketing, website…. Ik ben een inhoudelijke expert, maar geen ondernemer. En ik wil het goed doen. Dat is de reden dat ik het programma bij Ann startte.  

Door het programma kreeg ik inzicht hoe ondernemen werkt.
Wat doe je als beginnende ondernemer? Wat komt er allemaal bij kijken? Wat krijgt prioriteit? Hoe bouw je alles stap voor stap uit?

Voorafgaand aan het programma, bood ik al enkele (kortere) trajecten aan, maar ik mikte nog te veel op losse sessies. Door Ann zet ik nu veel meer in op (langere) trajecten.
Dat is beter voor klanten; wat ze te leren en te ontwikkelen hebben wordt veel beter geoefend en vastgezet. En het is veel prettiger omdat je direct een engagement voor een reeks sessies hebt en je niet elke keer opnieuw moet gaan nadenken en vragen: gaan we verder, komen er nieuwe afspraken, hoe rekenen we af?
Dat was denk ik wel één van mijn eerste inzichten: meer vanuit trajecten denken en werken i.p.v. losse sessies.

Door Ann heb ik mijn prille marketing onder de loep genomen: nieuwsbrieven, social media, …
Posten op social media is één van de dingen die ik, dankzij Ann, overwonnen heb. Ik heb me nu opgelegd om één post per week te schrijven en ik hou me daar aan. Ik doe het nu gewoon; meer zelfs… ik begin het leuk te vinden door de positieve reacties die ik ontvang, online of aan de schoolpoort bijvoorbeeld.

Het programma is zeker de investering waard, al twijfelde ik daar vooraf wel even aan. Naast alles wat ik dankzij Ann geleerd heb over ondernemen, is de grote meerwaarde voor mij dat ik er nu niet alleen voor sta. Ann staat mee te supporteren langs de zijlijn. Als ik vragen heb, kan ik bij haar én de community terecht.

Ik waardeer Ann haar aanpak: rechttoe rechtaan. Op een vriendelijke, maar kordate manier houdt ze je een echte spiegel voor en zegt ze waar het op staat. No nonsens, niet zweverig.

Aan mensen die zichzelf en hun bedrijf serieus nemen, zou ik zeker dit programma aanraden. Zonder Ann en de community had ik niet gestaan waar ik nu sta. Je leert stap voor stap het ondernemerschap en Ann gidst je op dit pad.

~~~~

Vicky Coudenys, Psyfero

Ondanks dat ik al 15 jaar werkte als psychotherapeut, besefte ik in 2019 heel duidelijk dat het echt niet verder kon op deze manier. In mijn praktijk kwam ik zelf op de laatste plaats. Ik stond er voor alles alleen voor.
Ik besefte dat ik iemand nodig had die mij zou steunen in het ondernemen en de daarbij behorende mindset.

Ik kende het woord businesscoach toen nog niet eens, maar ik zag een advertentie van Ann op Facebook en toen heb ik een webinar van haar gevolgd.

Tijdens het webinar voelde ik me zo op mijn gemak bij Ann. Daarna heb ik ook een workshop gevolgd en toen voelde ik: ‘ja, dit klikt, dit zit goed’.
En ik moet zeggen, dat gevoel is alleen nog maar gegroeid in de twee jaar dat we nu samenwerken.

Tijdens het programma van Ann heb ik zoveel bijgeleerd, teveel om op te noemen.

Heel mijn praktijk is veranderd. Ik kom nu bewust naar buiten, doe aan marketing, ben zichtbaar. En ja dat heeft effect.
Tijdens één van mijn eerste webinars was er een deelneemster die zei “ik woon twee straten verder en ik heb je nu pas leren kennen online”. Toen dacht ik echt wel “ ok, ik zit hier wel al 15 jaar met mijn praktijk, en mensen wisten gewoon niet wat ik deed”.

Eén van de belangrijkste leerpunten is mijn eigen groeiproces. Het zien van mijn eigenwaarde en daarmee naar buiten komen. Dat is voor mij echt mind blowing. Ik voel nu dat ik zelfleiderschap heb.

Erg waardevol in dit traject zijn ook de livedagen en de groep die je draagt en steunt. Mensen die op hetzelfde pad zitten.

Ik ben ondertussen in mijn tweede jaartraject gestapt.
Voor het eerste traject had ik totaal geen twijfels, ik wist gewoon ‘ik heb deze ondernemersvaardigheden en deze ondernemerskennis te leren, punt.’

Maar toen kwam het tweede jaartraject. Die tweede investering vond ik veel moeilijker.
Maar ik heb er zoveel voor teruggekregen: mijn innerlijk groeiproces, terug plezier in mijn werk.

Vroeger zag ik mezelf als de klassieke psycholoog/psychotherapeut.
Door de trajecten bij Ann is mijn praktijk echt MIJN praktijk geworden. Ik zet nu echt mijn missie in de wereld, mijn spiritualiteit.

Wat ik zo fijn vind aan Ann is dat ze gewoon zichzelf is. Ze zegt wat ze te zeggen heeft zonder er show of drama aan te hangen.
Ann is niet de persoon die met omzetcijfers gaat gooien of gaat zeggen “kijk eens hoe fantastisch ik ben, als je niet bij mij komt, dan ga je echt wel iets missen”.
Ze is down to earth. What you see is what you get.

Als je wil groeien met je bedrijf en dus in zelfleiderschap, dan raad ik de trajecten van Ann van harte aan. Dit is gewoon een groeiproces dat je niet in je eentje kàn doen. De snelheid waarmee je groeit bij Ann die kan je niet in je eentje halen.
Maar er is wel een voorwaarde: je moet een enorme drang naar innerlijke groei hebben, een zielsmissie waarbij je voelt ‘ik heb geen keuze, opgeven is geen optie’.

~~~~

Eva Eckhardt, Eva Life Coaching

Toen ik mijn bedrijf ging inschrijven, wist ik al dat ik een business coach wou. Als ik iets doe, wil ik het ook meteen goed doen. Ik wist niets van ondernemen af en ik wou het niet alleen gaan doen.
Zo kwam ik bij Ann terecht. Ik vond haar grappig en ook heel duidelijk en dat sprak me aan. Ik stuurde haar een mailtje met de tekst “Ik heb jou gekozen als mijn business coach” en de rest is history, zoals ze zeggen.

Het afgelopen jaar tijdens het programma van Ann heb ik meer geleerd dan ooit in mijn hele leven. Het programma gaat echt heel diep.
Wat ik zo fijn vond was de opbouw van het traject: alle stappen die je moet zetten worden duidelijk.
Ook de feedback van Ann vond ik ontzettend waardevol, evenals haar audioberichtjes. Ann kijkt echt alles na. Ze pusht mensen om het uiterste uit het programma te halen en dat is goed.
De live dag, de Q&A’s, de samenwerkdagen maakten het traject af.

Ik ben niet iemand die graag in de belangstelling staat, maar ik weet dat dat moet om een bedrijf uit te bouwen. Ik praat ook helemaal niet graag over mezelf. Dus dat stukje - tegen iedereen gaan vertellen wat je doet - dat was voor mij echt moeilijk. Maar ik heb het wel gedaan! Dat was wel een overwinning voor mezelf die ik heb bereikt tijdens het traject.

Ann haar humor en openheid spraken me aan. En de herkenning, dat ze haar eigen onzekerheden durft te delen. Ik keek er altijd naar uit om haar te spreken. Als ik een vraag had, dan kreeg ik daar steeds een duidelijk antwoord op.

Ann helpt je echt van A tot Z met de opbouw van je bedrijf en ik kan het programma dan ook echt aanbevelen. Er ontbreekt niets. Ze neemt mensen echt stap voor stap mee in wat er nodig is om een stevige basis neer te zetten.

~~~~

Sylvia Aerts, Wel Fair online hondenschool

Voor ik bij Ann startte had ik te weinig klanten en daardoor ook te weinig omzet. Ik wist niet waar ik nieuwe klanten vandaan kon halen.

Naar aanleiding van het programma heb ik heel veel ondernomen. Zo heb ik mijn website aangepast en heb ik een wekelijkse nieuwsbrief gemaakt met hele andere artikelen dan voorheen (voorheen gaf ik vooral tips, nu probeer ik inzichten en principes te delen). Ook heb ik webinars gemaakt en al gegeven, e-books gemaakt en een mailfunnel opgezet.

Mijn nieuwsbrieflezers zijn sterk gegroeid (van 100 naar nu bijna 700). Ook het aantal volgers op facebook is sterk gegroeid. Er is nog geen gestage stroom klanten, maar ik heb er wel meer vertrouwen in dat die er gaan komen. 

Het allerleukste wat ik bereikt heb, is dat ik nu al veel meer durf te gaan staan achter mijn eigen visie, en minder van slag raak wanneer mensen een andere mening hebben.
Dat ik meer de waarde van mijn eigen diensten ben gaan inzien. Niet per se in geld, maar wel in wat het voor hondeneigenaren kan betekenen. Ik heb hierdoor meer zelfvertrouwen gekregen.

Vooraf twijfelde ik of ik de investering wel zou kunnen terugverdienen.
Doordat ik tijdens het programma merkte dat er dingen veranderden door wat ik leerde in het traject, kreeg ik meer vertrouwen.

Wanneer ik ergens over twijfelde kon ik dat altijd aan Ann vragen en door haar feedback kon ik zien wat er nodig was en wat ik moest doen. Zonder deze feedback zou ik op geen enkele manier staan waar ik nu sta.
Ann is altijd eerlijk, ze praat je niet naar de mond. Ann heeft heel veel kennis en ze geeft altijd kundige adviezen. Ze is prettig in de omgang en ik voel me heel erg op mijn gemak bij haar. Ik heb nooit het idee dat ik iets niet kan vragen of dat ik me ergens voor moet schamen. Ann geeft echt de ruimte om jezelf te ontwikkelen met behulp van haar kennis en inzichten.

Ik zou andere ondernemers dit programma zeker aanraden. Ik weet voor mezelf dat ik zonder dit traject niet zover zou zijn gekomen. Het programma bevat precies datgene wat ik nodig had. En ik raad iedereen aan voor Ann te kiezen omdat ik haar heel kundig, heel eerlijk en heel prettig in de omgang vind. 

~~~~

Leni Cellini – Ont-moeten 

Na enkele jaren te werken als zelfstandige in bijberoep, stond ik op het punt om te springen naar hoofdberoep. Ik vond het doodeng om het alleen te doen, zonder stok achter de deur of steun. En toen kwam Ann op mijn pad. Van een geweldige timing gesproken! 

Ann heeft me bijgebracht dat ik mag geloven in wat ik te bieden heb, in mijn aanbod en de waarde ervan. En heel belangrijk: dat door  dingen te doen net de angst geheeld kan worden. Niet eerst faalangst overwinnen of van overtuigingen afkomen, maar  gewoon DOEN! Stappen zetten, maar wel op het juiste tempo.

Ann motiveert en confronteert soms, maar ze checkt ook voldoende af waar je staat en wat je aankan. Ik heb bijvoorbeeld geleerd om niet vast te blijven zitten in de comfortzone, maar ook niet te stretchen naar te spannend.

De grootste verandering sinds het programma is bij mij vanbinnen: ik geloof nu meer in mezelf. Ik heb ook veel geleerd rond hoe je een aanbod maakt dat klopt. Een aanbod waar ik achter sta en enthousiast van word, maar ook waar andere mensen enthousiast van worden.
Ik heb meer zelfvertrouwen en het gevoel dat het goed genoeg is.

Het feit dat het traject van Ann zo gericht was op actie, was wat ik nodig had. Ik heb haar aanmoediging/feedback ontvangen als ‘blijven gaan’. Dat heeft mij erg geholpen, zeker in het Corona-jaar waarin de moed me soms in de schoenen zonk. Ik heb veel discipline, maar iemand die er voortdurend is om je aan te moedigen en te motiveren is heel veel waard.

Ik hou erg van de directheid van Ann. No-nonsense. Een kat een kat noemen. Ik ben veel indirecter en heb veel van Ann geleerd. Ik waardeer haar focus op acties, haar directe aanpak. Ze kijkt naar resultaten.

Het programma dat Ann aanbiedt is heel goed voor mensen die de externe feedback nodig hebben. Die net als ik soms stilvallen, gedemotiveerd geraken en te weinig zelfvertrouwen hebben. En ook zeker voor mensen die open staan voor eerlijke feedback. Die hun onderneming serieus nemen. Die er echt voor willen gaan. 

Door Ann voel ik nu dat het echt waardevol is wat ik te bieden heb.  

~~~~

Martine Verbraeken – VakantieMama voor huisdieren

Toen ik begon met het programma bij Ann had ik nog niet duidelijk voor ogen waar ik naartoe wou met mijn bedrijf. Het VakantieMama-project zat al wel langer in mijn hoofd, maar ik kwam er niet toe het concreet te maken. 

Ik twijfelde ook of ik dit soort diensten zou kunnen verkopen. Ruimer nog: of ik iéts kon verkopen. Want marketing en verkopen leken me echt niets voor mij. Ik had ook heel veel moeite om een prijs te plakken op mijn diensten. 

Kortom: ik had ideeën en plannen, maar voerde ze niet uit omdat ik worstelde met twijfels, onzekerheid, geld vragen, mezelf verkopen. En uitstelgedrag er nog bovenop! 

Het programma heeft me geleerd dat marketing niét dat vieze beest is dat ik ervan maakte. Dat het opbouwen van een relatie en vertrouwen centraal staan bij marketing en verkoop was een ongelooflijke eyeopener.
Ik heb ook geleerd dat geld vragen voor je dienst een vorm van zelfrespect is. En dat je door erachter te staan ook respect afdwingt.
En nog een belangrijk inzicht: dat ik niet alleen ben in mijn zoektocht. En dat er wel degelijk antwoorden zijn op vele vragen. En dat marketing en ondernemen te leren zijn, ook al zit het misschien niet in mijn genetisch materiaal.

Het meest trots ben ik op het feit dat VakantieMama nu BESTAAT. Het IS er, ik kan het noemen, ik kan mensen doorverwijzen naar mijn website. Ik kan prijzen en voorwaarden noemen. Ik kan het naar voren schuiven in gesprekken. Nu is het concreet.

Ik dacht dat ondernemen te ver van mijn bed stond om zelfs maar te overwegen. En dat marketing mij echt niet lag. Dat zie ik anders nu. Ik heb hierin zowel inhoudelijk als praktisch bijgeleerd. En dingen kunnen uitproberen en aftoetsen, bv mijn prijzen, mijn eerste blogs. 

Ik vond het heel prettig dat ik het in begin nog niet allemaal moést weten. Ik mocht nog twijfelen, ik hoefde nog niet meteen een duidelijk omlijnde visie te hebben of keuzes te maken. Want net daarover ging het traject: dat uitklaren en laten groeien. Je doet het stap voor stap, maakt opdrachten, module per module, en daar geeft Ann dan feedback op. Ze vult aan, stuurt bij, bemoedigt, stelt extra vragen, vult gaten in of wijst gaten aan tenminste, …. Alles op je eigen tempo. 

Daarbij heb je via de facebook-groep ook contacten met anderen die hetzelfde traject volgen. Ook heel motiverend vond ik de online samenwerkingsdagen – het weten dat je niet alleen bezig bent en het delen achteraf - en méér nog de Q&A-sessies: altijd zéér inspirerend en bemoedigend. Zelfs als je niet zelf een concrete vraag had, leerde je toch veel bij. 

Ik waardeerde Ann voor haar echtheid, haar ongekunsteldheid: alles wat ze zegt wordt gedragen door een diepe overtuiging en door wie en hoe ze is. Ze deelt haar kennis en ervaring en contacten ten overvloede. Haar kennis en ervaring zijn gigantisch en echt waardevol! Hoe ze vertelt over haar eigen ervaringen, en niet alleen de successen. Ze durft zich kwetsbaar opstellen. 

Ik heb Ann al aan heel wat mensen aanbevolen. En ik hoop zelf ook nog – in een volgende fase – een volgend traject bij haar te volgen. 

~~~~

Kelly Van Meldert – PIT & co

Toen ik als ondernemer begon, wou ik coach en consultant zijn voor Jan en Alleman. Ik had geen samenhangend verhaal en daardoor liep het niet. Er waren twee mensen tegen wie ik dit verhaal vertelde en die zeiden allebei, onafhankelijk van elkaar ‘je moet eens met Ann Van Riet gaan babbelen.’ En zo kwam ik dus bij Ann terecht.

Ik had toen nog geen klanten. Ik wist wel dat ik coach/consultant wilde worden. Maar wat dan precies, dat was toen dus nog helemaal niet duidelijk. 

Sinds het programma heb ik mijn aanbod uitgewerkt, online gepost, een webinar gemaakt en doe ik aan netwerken. Heel veel netwerken. Daar ben ik erg in gegroeid. Durven staan voor wie ik ben en me niet meer verstoppen.
Ik heb meer resultaat naar klanten toe. Ik durf me te laten zien. Dat is het belangrijkste.

Ann leert je ook dat je je eigen gremlins en belemmerende overtuigingen meeneemt in je onderneming .Ze heeft me geleerd mild te zijn voor mezelf én me durven te profileren, echt een relatie durven aangaan met klanten. Twee jaar geleden zat ik bij een psycholoog omdat ik in een diep dal zat. Die zei toen ‘je hebt stralingsangst en zelfcompassie heb je ook niet’. En nu op een jaar tijd, door met Ann samen te werken, is dat allemaal gepasseerd.
Nu heb ik echt zoiets van: ik vertel wat ik te vertellen heb. Degenen die willen reageren die zullen reageren en ik laat dat ook los.

Ik ben er trots op dat ik mijn Ikigai gevonden heb, dat ik weet wat ik hier te doen heb. Ik heb nu ook echt een gevoel van ‘no way dat ik het ooit nog opgeef’. Neen, ondernemen is niet altijd eenvoudig, maar ik ga het nooit meer loslaten.

Kortom: Ann en haar programma hebben een serieuze impact op mij gehad!

~~~~

Karin Prince, Princept Coaching en Training

Hai Ann,
ik wil je laten weten dat ik volop aan de slag ben met het programma.
Ik geef je graag een compliment voor het programma.
Het is duidelijk, concreet, zet aan tot actie en heeft een prima prijs/kwaliteit verhouding. Chapeau!

~~~~

Kathia Permentier, gedragstherapeut voor honden en puppybegeleiding

Ik had mijn praktijk al 8 jaar waarvan 3 jaar fulltime.  Ondanks die jaren ervaring nam de onzekerheid telkens weer de bovenhand.

Ik vroeg 45 tot 50 euro per uur (inclusief verplaatsingskost & BTW), maar daar ging dan ik dan qua tijd gigantisch over.
Ik werkte soms wel 2 uur met een klant en ik bleef maar 50 euro vragen. Ik was me niet bewust van mijn gevoel van ‘ik ben niet goed genoeg, ik moet mijn klanten heel veel geven om dit bedrag te verdienen’.  Vaak was ik ‘leeg’ bij thuiskomst na een werkdag en bleef ik maar doorgaan.

En ik kwam niet tot actie om iets te veranderen binnen mijn onderneming. Ik had soms wel een idee van ‘ik zou dit of dat kunnen doen’ maar mijn gremlins waren groter dan mezelf.

Ondertussen volgde ik jou al ruim een jaar online. Ik las trouw je wekelijkse blogs en het was alsof je speciaal voor mij schreef. Alleen kwam ik er niet uit, mijn ongemak werd groter en toen heb ik de stap naar jou gezet.
En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad!

Ik ben gaan denken als een ondernemer en ben aan de slag gegaan met werken ‘aan’ mijn bedrijf.
Door anders te gaan kijken naar mijn aanbod volgde er een aanpassing van mijn prijzen.
Ik werk nu met trajecten, omdat ik weet dat dit nodig is voor een duurzaam resultaat bij mijn klanten.

Ik kijk nu ook heel anders naar een verkoopsgesprek. Ik voel me geen verkoper meer, ik leg mijn klant uit wat de meerwaarde is als men met mij gaat werken.  Om het met de woorden van Ann te zeggen: ik heb geleerd wat ‘zelfleiderschap’ betekent in de praktijk. 

Hierdoor is mijn omzet verdubbeld tegenover vorig jaar, terwijl ik dit jaar mijn praktijk gecombineerd heb met een pittige opleiding die heel wat lesuren en studietijd vroeg.

Wat ik zo fijn vind aan jou, Ann, is dat je volledig vanuit je eigen beleving spreekt. Ik geloof elk woord dat je zegt. Het is niet geleerd uit een boekje of gekopieerd van iemand anders. Nee, het is doorleefd en je geeft er een eigen touch aan, met veel expertise en oprechtheid.

Je confronteert op een liefdevolle manier, iedere keer weer de vinger op de zere plek.
Er was altijd een groot draagvlak bij jou. Alles mocht er zijn, ik had ook geen schaamte bij je. Je luisterde oprecht naar mij, ik mocht mezelf zijn en vandaaruit hielp je me verder.  Ik ben superblij dat ik de stap gezet heb naar begeleiding in mijn groeiproces als ondernemer.

~~~~

Katia Vandenbosch, katiacoacht.be

Ik startte in 2016 met veel zin een coachpraktijk. Ik volgde hier en daar wel eens een webinar rond succesvol ondernemen… ik was zover dat ik een ideale klant min of meer duidelijk had.
Maar het echt werkelijk neerzetten van mijn praktijk in de ‘wereld’, daar was nog wat meer voor nodig.
Het hoè van de hele aanpak was te veel. Ik zag de bomen door het bos niet en deed maar wat.

Door het traject bij Ann kreeg ik alles stap voor stap duidelijk, wat mij te doen stond.
In de livedagen leerde ik niet alleen wat te doen en hoe, maar ook het waarom achter de acties. Dat hielp mij enorm om de acties ook werkelijk uit te voeren.

Ik verkoop nu trajecten ipv losse sessies. Mijn prijzen zijn gestegen. Ik stuur met regelmaat een nieuwsbrief. Mijn E-book is gelanceerd. Ik benaderde artsen … Alles stap voor stap op mijn tempo zoals het voor mij goed voelt.

Sinds het traject heb ik nu een maandelijkse instroom van nieuwe klanten. Via Google, Facebook, flyers… de meesten namen de beslissing na het lezen van mijn homepage.
Een nieuwe klant vertelde: “Bij het lezen van je homepagina zei mijn vriendin: deze is voor jou geschreven”. Toen begon ze te huilen… herkenning.

Toen ik startte heb ik echt wel geslikt bij het neertellen van het bedrag dat het traject kostte.
Ik ben blij dat ik het gedaan heb! Het heeft me doen groeien op allerlei vlakken, maar vooral in het vertrouwen in de waarde die ik te bieden heb.

Ik waardeer Ann haar aanpak. Ze heeft veel kennis van zaken, ze is je altijd van antwoord wanneer ik afkom met … “Ja, maar…” .
Dit doet ze op een aangename, speelse manier, ze windt er niet te veel doekjes om, het is gewoon zoals het is, down to earth, zonder belerend over te komen. Dit past wel bij me.

In de livedagen hing er steeds een fijne, ondersteunende, aanmoedigende sfeer. Zowel successen als angsten mochten er zijn.
En nu haal ik nog steeds motivatie uit de facebookgroep waar we met vragen, ergernissen, successen… terecht kunnen.

~~~~~

Veerle De Coninck, V-ReLax

Voordat ik startte met het programma had ik geen zicht op mijn doelgroep en worstelde ik met het vinden van nieuwe klanten.
Ik wist niet goed wat ik moest doen qua marketing en mijn verkoopgesprekken liepen niet goed.
En ja, ik kon ook hulp gebruiken bij het overwinnen van mijn uitstelgedrag en perfectionisme.

Gelukkig heb ik heel veel inzichten gekregen door het programma van Ann.
Niet alleen over marketing maar nog veel meer dat alles een kladversie is en dat je dus niet te perfectionistisch moet zijn. Dat je vooral moet doen en blijven doen en dat ondernemen voor niemand altijd maar gemakkelijk gaat. Iedereen heeft ups en downs.

Voordat ik met het programma begon had ik wel wat twijfels. Zou het programma wel aansluiten op wat ik echt nodig heb nu om mijn bedrijf te laten groeien? En eigenlijk was het toch wel duur voor zo’n programma.

Ik twijfelde ook aan de groep, of ik me goed ging voelen in de groep en of Ann in het echt wel was wie ik dacht die ze was (als je nog kan volgen ;-) ).

Het waren allemaal zorgen om niks, want alle twijfels en bezwaren zijn als sneeuw voor de zon gesmolten. Al mijn verwachtingen zijn ingelost en de groep was een echte toffe groep.

Ann is eerlijk, vertelt vanuit eigen ervaringen, heeft het ook over haar eigen twijfels en angsten wat ervoor zorgt dat dat herkenbaar wordt en je gaat denken ‘als zij het kan, kan ik het ook!’
Met haar enthousiasme en humor zijn de trainingen niet alleen leuk maar port ze je steeds weer aan om in actie te komen en dingen te gaan doen.

Ik schrijf nu meer en betere nieuwsbrieven, ik heb mijn website verbeterd en een traject voor mijn klanten opgestart van 7 sessies. Verder merk ik dat ik nu veel betere verkoopgesprekken heb met klanten.

Dat gaf direct resultaat. Vorige maand heb ik mijn omzetdoel gehaald en een flinke sprong gemaakt in het aantal klanten dat ik help.

~~~~~

Nancy Vandenberghe, De Wijze Toekan

Ik was al een aantal jaren bezig als coach/therapeut maar ik had de zakelijke kant van mijn onderneming helemaal niet ontwikkeld.
Ik vond het heel moeilijk om geld te vragen voor mijn diensten. Ik kwam er niet toe om voor mezelf reclame te maken en ik had heel veel moeite om te zeggen wat ik precies deed.
En ik had ook last van faalangst, ik dacht dat wat ik te bieden had niet voldoende was.

Nadat ik een video van Ann bekeken had, dacht ik meteen ‘ik moet gewoon naar die madam gaan’. Ik vond het wel echt veel geld en dit soort bedragen geef ik normaal niet uit aan vormingen.
Maar ik wist gewoon vanbinnen dat Ann me dingen kon leren die ik zelf nog niet had ontwikkeld.
Ik was het zat om zo lang ter plaatse te trappelen. Ik had genoeg inhoudelijke expertise maar nu moest ik echt dingen gaan leren op ondernemersgebied.

Bij Ann heb ik vooral geleerd dat ik een unieke aanpak heb, dat wat ik te bieden heb toch wel bijzonder is.
Ik weet nu dat ik mijn eigen stijl mag volgen en dat dàt juist is wat mensen zal aanspreken. Daarvoor probeerde ik alles te doen zoals andere coaches en therapeuten het deden. Nu is mijn frank gevallen dat ik echt mijn eigen ding mag doen, helemaal op mijn eigen manier.

Waar ik heel veel aan heb gehad is het ontdekken van mijn ideale klant.
Sindsdien kijk ik veel doelgerichter wie goede klanten zijn voor mij en ik vind ook makkelijker aansluiting bij de klanten die echt bij mij passen.

Als ik nu mijn nieuwsbrieven schrijf, durf ik mensen op te roepen om in te schrijven voor mijn workshops en trajecten.
Ik heb ook lezingen gegeven, ik voel dat dat echt mijn ding is om mensen te werven. Veel mensen nemen achteraf contact met me op en ik kan hier heel goed mijn visie en manier van werken uitleggen. Mensen herkennen zich sterk in wat ik vertel.

Sinds ik het programma heb gevolgd voel ik me veel vrijer in mezelf. Ik hoor dat stemmetje dat zegt ‘gaat er wel iemand interesse hebben?’ nog af en toe maar het domineert me niet meer.
Ik ben heel erg gegroeid in zelfzekerheid en ik doe het op mijn manier.

De ondersteuning van Ann was aanmoedigend, belangstellend en enthousiast. Ze gaf me de duwtjes in de rug die ik nodig had en liet me toch ook vrij om mijn eigen keuzes te maken.
In het ondernemerscoachwereldje zitten veel mensen die blabla verkopen en heel commercieel zijn. Bij Ann heb ik het gevoel dat er meer ziel achter zit. Natuurlijk wil ze dat we geld verdienen met ons vak, maar ze wil ook echt dat wij ons eigen ding in de wereld zetten en dat wij gaan doen waar we voor op de wereld zijn gekomen, dat we onze dromen waar kunnen maken.

~~~~~

Ann Tilman, Foresterra

Mijn bedrijf bood twee verschillende activiteiten aan, gekoppeld aan twee uiteenlopende doelgroepen. Gedurende zes maanden heb ik getracht om beide te integreren. Dat ging met vallen en opstaan en toen ben ik Ann tegengekomen. Ze zei me glashelder dat het opstarten van twee verschillende entiteiten en doelgroepen een onmogelijke zaak is. Ann was de eerste dit pijnpunt van mijn bedrijf op een zeer directe manier blootlegde.

Tijdens haar ondernemersprogramma wijst Ann op cruciale zaken die betrekking hebben op de fase waarin je bedrijf zich bevindt. Ze kadert je positie, eventuele aandachtspunten en reikt de volgende stappen aan. Eerder dan oplossingen te formuleren, stelt ze haarfijne diagnoses en nodigt ze je uit om daarmee zelf aan de slag te gaan.

Wat me van dit groepstraject vooral is bijgebleven, is het belang van ‘experimenteren’. Als perfectionist kan ik blijven nadenken en uitzoeken, maar als je het niet uitprobeert, zal je nooit weten of iets werkt.

Het programma dat Ann aanbiedt, is chronologisch en tegelijkertijd zeer holistisch. Ze volgt een helder stappenplan. Nodeloos om je energie te steken in marketing en verkoop als je doelgroep en aanbod nog niet op punt staan. De kapstokken die Ann aanreikt, bieden een constante houvast voor de verdere uitbouw van mijn bedrijf.

~~~~~

Christine Vanhove, Oktine

Ja, ik was al met de marketing voor mijn bedrijf begonnen. Maar klanten kwamen er niet en ik werd heel onrustig.
Ik wist dat ik een klankbord nodig had. Iemand die me snapte , die eerlijk ging zijn over wat ik goed en niét goed deed, iemand zonder te veel bullshit.
En dus ben ik bij Ann terecht gekomen. Zij durft te confronteren waar nodig en is niet wollig of zweverig.

Bij Ann heb ik geleerd dat een bedrijf tijd nodig heeft om te groeien, dat marketingacties niet direct resultaat opleveren. En dat het dus een kwestie is van volhouden.
Anns uitspraak ‘alles is een kladversie’ heeft me rust gegeven. Ik durf nu dingen te proberen in plaats van te denken ‘neen, het is nog niet helemaal perfect, dus ik ga het nog niet doen.’

Ik heb nu meer zelfvertrouwen in wat ik doe. Ik weet dat mijn dienst recht van bestaan heeft. Als ik de acties doe die ik nu moet doen en ik blijf ze doen, dan komt het goed.

Ik zeg regelmatig tegen andere ondernemers: ‘je hebt het nodig dat iemand u een sjot onder uw gat geeft en dat blijft doen.’
Dus als je echt wil dat je bedrijf groeit, dan moet je Anns hulp vragen!

~~~~~

Jori Morren, Legal+ HR services 

Mijn doelgroep, mijn aanbod, prijszetting en gewoon niet weten hoe je marketing moet aanpakken. Daar worstelde ik vooral mee.

En dat is ook het belangrijkste dat ik geleerd heb in het traject bij Ann.
Ik heb een duidelijk aanbod gemaakt, een nieuwe website die daarop afgestemd is. Ik ben beginnen netwerken en ik weet nu hoe ik mijn marketing moet aanpakken.
De besloten Facebookgroep helpt daar enorm bij, je ziet hoe andere mensen het doen en daarvan kan je leren.

Toen ik hulp zocht, wou ik ook echt individuele coaching, omdat bij mij de stok achter de deur nodig is, echt pushen om uit de comfortzone te komen.
Ann is heel concreet, het wordt duidelijk hoe je je bedrijf moet aanpakken, welke acties je precies moet doen en in welke volgorde. Dat werkt gewoon voor mij!

~~~~~

Gretl Lernout, People@work – coaching voor managers

Jarenlang werkte ik in verschillende marketing- en business management functies in multinationale bedrijven. Maar toen ik mijn eigen bedrijf startte als coach voor managers, ging marketing plots over mezelf en mijn eigen dienst en moest ik zelf, als persoon, zichtbaar worden. Plots ben je ook “zelfstandig ondernemer” en ook dat was nieuw…
Raar maar waar, dit vond ik moeilijk.

Ik voelde dat ik hier een professionele duw in de rug nodig had en schreef me in voor de workshop “the big five – ontdek in één dag de vijf pijlers voor meer klanten en meer omzet”.
Hier kreeg ik informatie en inzichten aangereikt waarvan ik wist, dít moet ik verder volgen om mijn bedrijf vorm te geven.

De structuur van de 5 ondernemerspijlers is een bijzonder mooie kapstok. Daardoor is het voor mij helder wat ik stapsgewijs moet ontwikkelen en moet doen.
Het online programma met de video’s en de werkboeken zetten me aan tot nadenken. Maar de inbreng van Ann tijdens de individuele sessies zorgde ervoor dat mijn bedrijf en mijn aanbod nu echt op scherp staat.

Er is iets veranderd in mij. Voor ik Ann kende, dacht ik ‘er zijn al zo veel coaches, heeft het wel zin dat ik dit probeer uit te bouwen en waarin maak ik dan het verschil?’
Nu maakt het me niet meer uit dat er al zoveel zijn. Het is gewoon geen probleem meer. Ik heb bij Ann geleerd dat het goed is dat er concurrenten zijn, want er zijn er geen 2 zoals ik. De mensen die bij mij passen, gaan bij mij komen.

Waar ik ook veel uit geleerd heb, is dat Ann zei “allé mannekes, we gaan starten met een nieuwsbrief”. Want zo simpel is het maar: gewoon beginnen schrijven. Maar met al die Gremlins in mijn hoofd kwam ik er niet toe. En toen zei Ann “neem een blad en schrijf 20 minuten”. En dan…zag ik mijn eigen artikel vorm krijgen. Ook daar heeft Ann mij goed geholpen om deze Gremlins te temmen.

Ann heeft heel veel ondernemerskennis. Ze heeft dan ook zelf al heel veel watertjes doorzwommen. Ze is heel pragmatisch, nuchter, concreet, down to earth en kan dingen relativeren. Ik zag een olifant en Ann liet zien dat het maar een mug is. En dat heb je nodig.

En, niet onbelangrijk, ik heb gewoon ook vanaf het begin tot het eind écht plezier gehad tijdens het programma. Ann heeft zoveel humor. Het was voor mij echt een feest om naar de sessies te komen.

Een dikke merci, ik heb er zoveel aan gehad!

~~~~~

An Brems, Glinster

Ik was een half jaar gestart met mijn bedrijf en ik was erg onzeker.
Ik wist niks van ondernemen, ik had te weinig klanten, ik had geen focus. Kortom, ik deed maar wat.
Ik voelde me ook erg bedreigd door concurrenten: hoe moest ik mezelf in de markt zetten?

Bij Ann heb ik geleerd dat ik niet iedereen kan helpen, en dat succes niet te maken heeft met iederéén gelukkig maken maar juist met heel effectief mensen helpen. Daarom heb ik me gericht op het begeleiden van ouders en kinderen in een vechtscheiding.
Ik durf nu zeggen ‘daar ben ik goed in en met dat probleem mag je naar mij komen’.

Ik heb de angst overwonnen om me te tonen. Ik ben me beginnen tonen op social media, op mijn website, ik laat zien wat ik te bieden heb en waar ik goed in ben.

Mijn nieuwsbrief rolt heel goed, het is een gewoonte geworden. Elke maandag, nu al een heel aantal maanden lang, stuur ik mijn nieuwsbrief, daar hoef ik niet meer over te piekeren.
Ik doe ook webinars, ik oefen en zet door en evalueer.
Wat werkt, doe ik méér, wat niet werkt, pas ik aan. Het is niet dat ik nu méé doe, maar ik heb geleerd het juiste te doen, datgene wat werkt.

Ik heb nu 700 mensen op mijn mailinglijst en veel meer bezoekers op mijn website. Ik heb een constante instroom van potentiële klanten die de weg vinden naar mij en daardoor haal ik nu ook mijn omzetdoelen.

Ik ben heel trots dat ik acties doe waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou durven doen. Nu doe ik ze, en nu lijken ze normaal. Het was als een hoge berg beklimmen, ik geniet nu van het uitzicht.

Ik heb geleerd om te durven falen. Je onderneming hoeft niet perfect te zijn om goed te draaien, integendeel. Je moet juist fouten durven maken om je onderneming te doen groeien.

Geld was mijn grootste bezwaar voor ik met het traject startte. Maar mijn waarom is zo groot en zo sterk en ik wist: als ik niks doe, ga ik ook geld verliezen, want dan komt er geen geld binnen. De investering in Ann gaf mij juist motivatie om harder te werken en het terug te verdienen.

Ann is eerlijk en authentiek, ze doet zich niet anders voor dan ze is. Dit stimuleert mij heel erg om ook gewoon mezelf te zijn in mijn bedrijf.
Ik hou niet van blablabla, ik hou van concrete acties en Ann is heel actiegericht.

Ik deed wat ze zei, het werkte, en dus blééf ik doen wat ze me zei en ook dat bleek te werken. Ann weet écht waarover ze praat want ze is zelf ook deze weg gegaan, ze weet wat het is. Geen enkele vraag is haar teveel, ze had altijd een antwoord. En, soms was dat antwoord ook ‘ik weet het niet’, en ook dat vond ik fijn, dat ze het niet altijd beter wist.

~~~~~

An Deroost, ANDE Coaching & Training

Ik wist niet hoe te beginnen met mijn bedrijf: ik wist niet wie ik wilde helpen, ik wist niet wat ik wilde doen, kortom ik deed maar wat en had de valse hoop dat het wel vanzelf goed zou komen.

Niet dus.

Mijn voornaamste inzichten zijn dat ik vooral moet doen doen doen. Uitproberen, testen.
Niet ik daar nu al een echte held in ben, want mijn uitstelgedrag en perfectionisme spelen toch nog vaak een rol. Maar ik onderneem dingen: netwerken, social media, blog, nieuwsbrief.

Het feit dat jij zelf ook uitstelgedrag en perfectionisme hebt overwonnen en nu een bloeiende zaak hebt, heeft me het vertrouwen gegeven dat ook ik een succesvol bedrijf kan uitbouwen.
Alles is een kladversie en je hebt het succes van je zaak zelf in handen. There is nobody else to blame als iets niet lukt.

Ik heb nu 4 klanten (bedrijven) waar ik zowel een leiderschapstraject op maat als een teamontwikkelingstraject mee doe. Dat had ik nooit gedacht te hebben.

Welke twijfels ik had voor het starten van het traject?
Eigenlijk geen, ik wist al voor ik bij jou binnenstapte dat ik dit nodig had en dat ik het traject sowieso ging doen. Ik heb iemand nodig die er is als het nodig is, die me confronteert met de muizenissen in mijn hoofd en af en toe me een serieuze spiegel voorhoudt. En dat ben jij!
Je bent no nonsense, je hebt humor én een antwoord op al mijn vragen, omdat je het allemaal zelf meegemaakt hebt. Je hebt oog voor details en veel dezelfde waarden als ik. Er is echt een klik.

~~~

Katelijne Duron, Mamaboost

Ja, ik had al een doelpubliek (de mama’s!) voor ik bij Ann startte. Maar voor de rest? Ik werkte met losse sessies, had verder geen aanbod, geen duidelijke visie of aanpak, kortom: chaos!

Nu kan ik heel duidelijk zeggen: dit doe ik, hier sta ik voor, dit probleem los ik op.
Ik heb geleerd hoe marketing werkt, mijn strategie van ‘hopen dat er klanten komen’ is vervangen door gerichte acties en diensten die strategisch op elkaar aansluiten.

Ik weet nu hoe ik via marketing mensen echt kan raken, ik vertel verhalen met impact door mijn mama’s aan te spreken op hun pijn, hun verlangen én hun zoveel mogelijk waarde te bieden om hun probleem op te lossen.

Ik wéét nu dat er effectief een nood is bij mijn klanten en dat het aan mij is om te blijven zaaien zodat ik Mamaboost op de kaart kan zetten en de naambekendheid nog meer kan laten groeien.

Na 2 maanden heb ik mijn eerste workshop georganiseerd en had ik 2 trajecten verkocht.

Ik ben heel trots op mezelf dat ik het toch maar allemaal doe, zeker in mijn situatie (nvdr: de man van Katelijne is op dit moment ernstig ziek). Ik kom uit mijn comfortzone, word zichtbaar en leer continu bij.

Vroeger dacht ik ‘een ondernemerscoach, zo commercieel, dat is er nu echt wel over’, maar ik wil gewoon mijn boterhammen verdienen met Mamaboost, full time, zonder terug te keren naar loondienst, en dus was het gewoon nodig om in mezelf en mijn onderneming te investeren.
Ann als coach is heel gewoon, bescheiden en heeft totaal geen allures. Maar tegelijk is ze heel pragmatisch, confronterend, ze zegt waar het op staat, heel praktisch en to the point.
Trouwens: ik kon 8 sessies ondernemerscoaching gratis volgen ergens anders, maar ik heb toch gekozen voor de investering bij Ann, juist omdat ze zo actiegericht is.

Ik kan Ann aan elke ondernemer aanraden, maar je moet wel tegen haar wapperende handjes kunnen! :-)

~~~

Cindy Schepers, begeleiding van stiefouders en koppels in nieuw samengestelde gezinnen

Ik was een eeuwige twijfelaar: ik twijfelde over wat ik precies moest doen qua werk, hoe ik iets moest aanpakken, en kon ontelbare keren enthousiast aan een nieuw project beginnen en dan weer stoppen. Ik had geen kompas, ik ging alle kanten op.

Door het programma heb ik de ontwikkeling van een nieuw coaching-programma op een heel andere manier aangepakt: het moet niet meer perfect zijn, het mag helemaal uit mezelf komen.

Voor ik met het programma startte, had ik mijn twijfels over de financiële investering. Ik vroeg me af: “Heb en weet ik niet al alles? Ik moet het toch gewoon doén?” Maar door het programma heb ik alles wat ik al wist, leren toepassen, heb ik leren doorgaan op moeilijke momenten. Ik heb de regie over mezelf in handen genomen, ik heb nu de tools en de mindset om te doén.

Ann heeft veel kennis over het uitbouwen van een bedrijf, en helpt om dat te vertalen naar jouw missie en wie jij bent als persoon. Je moet geen standaard-aanpak volgen, maar mag je bedrijf uitbouwen op jouw manier, op de manier die bij jou en je gevoeligheid past.

~~~

Nina Van der Auwera, Twee werelden en webshop De wereld van Nina

Wat mijn worstelingen waren voor ik bij Ann startte?
Geen focus: check!
Uitstelgedrag: check!
Te lage prijzen: check!
Losse sessies in plaats van trajecten aanbieden: check!

Om samen te vatten: mijn klanten zaten eigenlijk te wachten op mijn nieuwe aanbod, maar ik hield mezelf tegen, puur uit angst.

Nog tijdens het groepsprogramma ben ik mijn traject beginnen aanbieden. Ik ben gestart met gratis webinars om het traject te promoten (ik dacht tevoren NOOIT dat ik dit zou doen, maar het blijkt zo goed bij mij te passen!) en dit leverde al direct 2 nieuwe klanten op.
Ik heb het gevoel alsof ik nu pas echt zichtbaar durf zijn. Ann heeft me geholpen om stap voor stap mijn mindset als ondernemer te veranderen. Ik ben er nu van doordrongen dat alles een kladversie is, dat het niet erg is als iets niet perfect is, je kan altijd bijsturen.

Dankzij het traject bij Ann heb ik het vertrouwen gevonden om de stap naar zelfstandige in hoofdberoep te zetten.

Misschien wel het belangrijkste dat ik geleerd heb, is dat te lage prijzen in je eigen nadeel zijn maar ook in het nadeel van je klant. Het gaat er niet om je klanten geld uit de zakken te kloppen, het gaat juist om respect, want de juiste prijzen helpen je klant om echt resultaat te halen.

Ik besef nu ook nog veel meer dat ondernemen pure persoonlijke ontwikkeling is. Dat het absoluut niet alleen om het geld gaat, maar dat ik groei als persoon als mijn bedrijf groeit (en omgekeerd!). Ik ben me bewust van mijn eigen pijnpunten bij het ondernemen en dat maakt een enorm verschil. Ik neem mezelf nu echt serieus als ondernemer, ik verschuil me niet meer achter excuses en verstop me niet meer.

Ann leert je de ondernemersvaardigheden die je nodig hebt (marketing, verkopen, strategie) maar ze helpt je ook je interne belemmeringen aanpakken, en dat is een super combi.

Het online programma in combinatie met de live-dagen in groep werkten voor mij heel goed. Ik heb nu een ondersteunend netwerk van gelijkgestemde ondernemers, en dat alleen al is zo waardevol!

Ann is geen goeroe, ze deelt ook haar eigen faalervaringen en daar heb ik veel van geleerd. Ik durfde daardoor ook alles zeggen, ook datgene waar ik niet zo trots op was, of wat er mis ging. En haar humor is geweldig! Eigenlijk zou ik zeggen: ze is een beetje prettig gestoord (in de positieve betekenis)!

~~~

Ingrid Crollet, EchtCrollet – Cut the crap coaching en training

Ja, ik geef het toe, ik was nog geen echte ondernemer toen ik bij Ann startte. Ik was wel al een hele tijd zelfstandige, maar ik werkte vooral in onderaanneming, en eerlijk gezegd, ik was gewoon al blij als ik een opdracht had.

Maar ik wou meer: mijn eigen ding doen, mijn eigen verhaal in de markt zetten, eigen klanten.

En dat was dus mijn belangrijkste vraag: hoe gerààk ik aan die klanten? En hoe vraag ik deftige prijzen? Want eigenlijk vond ik marketing en sales allemaal maar vies, ik was er echt allergisch voor.

Toen ik hoorde wat de investering was voor het groepsprogramma vond ik dat wel heel heftig. Gaat die investering wel genoeg opleveren? Ga ik hier wel genoeg aan hebben?
Maar het was al snel duidelijk: Ann leverde echte waarde, ze had geen valse beloften gedaan, en ik ben het gewoon gaan doen.

Want natuurlijk: als je zelf niets doet met het programma, dan héb je er ook niets aan. Je moet écht uit je pijp komen. Daarom vond ik de opbouw van het programma ook heel fijn: de combi van live-dagen, de facebookgroep en webinars gaf me langs alle kanten houvast om in actie te blijven.

Ik moet zeggen: ik heb echt een waan-zin-ni-ge omslag gemaakt. Ik heb nu een eigen aanbod, ik schrijf nieuwsbrieven, maak video’s, ik ga netwerken.
Ik durf echt ondernemer zijn en mijn degout van ‘het commerciële’ is volledig weg. Ik sta nu echt voor mijn eigen bedrijf en voor mijn eigen aanpak: cut the crap!

Ik kan het programma echt aanraden, ook aan ondernemers die al wat verder staan. Ondernemers die heel professioneel bezig zijn met hun expertise, maar nog niet goed weten hoe ze klanten kunnen vinden, hoe ze zichtbaar worden, hun eigen unieke aanpak kunnen tonen.
Want Ann is zichzelf, niet afgelikt, niet glad, ik heb echt moeten lachen met haar. En tegelijk weet ze ook echt waar ze het over heeft, ze heeft een grote expertise en beroepsernst en laat ook haar eigen twijfels en onzekerheden zien.
En ze zevert niet: ze geeft heel directe feedback, heel concreet, de vinger op de wonde. Ze voelt heel snel aan wat jij nodig hebt op een bepaald moment.

~~~

Marlies Lampert, psychosociaal therapeut - GRIP-op-jezelf

Op LinkedIn las ik: “Wat kan ik in hemelsnaam nog toevoegen? Er zijn al zoveel coaches/trainers/fotografen/ontwerpers/vul-hier-je-eigen-vakgebied-in?”
Het was de titel van een nieuwsbrief van Ann, en het was exact de vraag die ik mezelf ook stelde.
Ik was dan ook zeer geïnteresseerd in wat Ann te vertellen had. Ik abonneerde me op haar nieuwsbrief, volgde een gratis webinar en deed een individuele dag in Leuven, waarna ik me aanmeldde voor het groepsprogramma.

Want ik voelde wel dat ik, ondanks een achtergrond als communicatieadviseur, best goed advies zou kunnen gebruiken hoe je een eigen praktijk als therapeut opzet. Tijdens mijn opleiding tot psychosociaal therapeut had ik proefclienten en af en toe een ‘echte’ cliënt.
Toen ik startte met het groepsprogramma had ik dus nog nauwelijks klanten, ik wist niet hoe ik me kon onderscheiden van concurrenten én daarbovenop had ik ook nog eens last van uitstelgedrag en faalangst.

Door het programma heb ik geleerd om marketing te doen helemaal vanuit mezelf, zoals ik ben. Daardoor onderscheid ik me niet alleen automatisch van andere therapeuten maar heb ik het vertrouwen dat de cliënten die naar mij komen ook echt bij mij passen. Ook heb ik geleerd hoe je een goed verkoopsgesprek doet, hoe je je aanbod samenstelt én ik bied nu trajecten aan in plaats van losse coachingsessies.

Ik geef eerlijk toe, toen ik onderweg was naar de 1ste live-dag van het programma (helemaal vanuit Zeeland naar Leuven, in de file op de ring van Antwerpen) dacht ik: “Waarom moet ik dit zo nodig ver van huis (in het buitenland zelfs) gaan zoeken, terwijl er een ondernemerscoach vlak bij mij in de buurt zit?”

Maar binnen een half uur na het kennismaken met de andere deelnemers wist ik: dit is de reden waarom ik hier zit.
Dit zijn eenzelfde soort mensen als ik (over landsgrenzen heen) en dat is de verdienste van Ann. Zij trekt een bepaalde groep klanten aan, die weten wat ze willen, gedreven zijn, goed in hun vak (maar daar zelf niet van overtuigd zijn) en de kennis, vaardigheden en ook deels het lef missen om een echt succes van hun bedrijf te maken. Wat een herkenning in de verhalen van elkaar.
Zelden had ik ook meegemaakt dat een trainingsdag zo ongemerkt snel voorbij vloog!

Ik heb door het programma een omzetdoelstelling geformuleerd, mijn aanbod uitgewerkt (ook voor een groepsaanbod, terwijl ik dat helemaal niet van plan was op voorhand, maar ik raakte helemaal geïnspireerd), ik heb artikelen voor nieuwsbrieven bedacht en geschreven, een eerste filmpje gemaakt, contacten gelegd met netwerken in mijn omgeving en de Walks & Talks voor komend jaar staan gepland.

Ann heeft enorm veel kennis van ondernemen én ook nog eens heel veel psychologische kennis, waardoor ze uitstelgedrag, twijfels en faalangst goed weet te doorzien en benoemen.
Op elke vraag heeft ze een grondig antwoord. Ann reageert ook heel uitgebreid op onze vragen in de besloten facebookgroep en ze is heel eerlijk en oprecht in waar ze ziet dat het anders en beter kan. Héél sterk dus op meerdere aspecten!

Ik vertel telkens zeer lovend over Ann en over dit programma in de hoop dat anderen haar ook gaan opzoeken. Vanwege haar kennis en ervaring op het gebied van ondernemen én op het gebied van persoonlijke processen in mensen, haar prettige persoonlijkheid (ze is zo heerlijk 'gewoon', en dat bedoel ik dus heel erg positief!) en ook omdat ik kon leren in een groep. Want de inbreng en support maar zeker ook de prestatiedruk van de groep hielpen mij enorm om het echt te gaan doén!

~~~

Veerle Meurs, Brio.Works

Ik run samen met mijn man een bloeiende onderneming die meer dan 30 jaar bestaat en had parallel een eenmanszaak waar ik als therapeut actief was voor individuele cliënten en als freelancer via onderaanneming bedrijven ondersteunde in leiderschapsontwikkeling. 

Ik dacht echt dat ik het ondernemen wel onder de knie had.
Tot ik mijn eigen verlangen ernstig nam om zélf een volwaardig eigen zaak uit te bouwen waarvan ikzelf ook de leverancier van dienst en kwaliteit ben.

Ineens kwamen allerlei kwelduivels het plezier vergallen: ik kwam niet tot een heldere focus, ik wist niet hoe ik me kon onderscheiden van andere coaches/therapeuten én ik kwam niet tot een aantrekkelijk aanbod.
Spoken van faalangst en perfectionisme deden me steeds alles uitstellen.
Laat staan dat ik besefte of en hoe ik  mijn eigen marketing en verkoop moest doen. Ik had de idee dat kwaliteit zichzelf verkoopt en dat gestructureerde marketing en verkoop iets is dat je nodig hebt als je anderen om de tuin wil leiden. Niets voor mij dus!

Sinds ik bij Ann gestart ben, ben ik met 7 mijlslaarzen vooruit gegaan. Ik werd enorm uitgedaagd en kreeg plezier in het zichtbaar zijn in mijn verhaal.
Ik werd uitgedaagd om concreet te zijn in wat ik mensen aanbied en dat lijkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Ik heb meerdere keren mijn comfortzone verlaten om te kunnen groeien in mijn aanbod, om authentiek én zichtbaar te zijn, om het aan te durven om voor je meerwaarde te gaan staan.

Gaandeweg begon mijn aanbod ook meer weerklank te krijgen en voelde ik dat het echt wel een antwoord is op een reëel probleem van anderen.
Ik durf nu mensen aanspreken, ga netwerken (vroeger kreeg ik al kriebels van het woord alléén), ik zie nu dat ik echt een verschil maak voor mensen. Daardoor sta ik stevig, ik ben doelgericht en gefocust.

Ik richt me nu specifiek op ondernemende koppels en bied vanuit mijn expertise als relatie- en leiderschapscoach een ‘groeilabo’ aan waardoor ze hun relatie én hun bedrijf doen groeien, want uit ervaring weet ik hoe het ene met het andere samenhangt.

Het fijne aan het traject bij Ann is dat ik heb ontdekt dat ook ondernemen een ultieme vorm van persoonlijke ontwikkeling is: het gaat niet om het commerciële, het gaat om het steeds weer overwinnen van je innerlijke hobbels en dat maakt het zo boeiend. Bij aanvang dacht ik echt dat ik mezelf goed kende doorheen alle leertrajecten die ik reeds volgde. Nu werd die persoonlijke groei voor het eerst gekoppeld aan de groei als ondernemer en dat was voor mij weer helemaal nieuw!

Ann is als coach heel eerlijk. Ze antwoordt oprecht ook al doet een antwoord soms pijn. En toch, ook al hoorde ik sommige antwoorden liever niet, ik voelde me nooit gekwetst.
Ann straalt ook uit dat ze niet zo bezig is met wat anderen van haar denken. En zo kan het dus ook: ze is een spiegel in ongecompliceerdheid, ze is niet bezig met hip en fancy maar is gewoon echt.
Ann heeft mij als coach nooit ontgoocheld (en dat wil wat zeggen, want ik heb zelf ook de nodige ervaring als coach!).

 Als jij al een tijd droomt om te starten als zelfstandige, maar je hebt koudwatervrees, dan kan ik Ann zeker aanraden!
Ze leert je niet alleen hoé je een eigen zaak moet uitbouwen, maar helpt je ook met het overwinnen van al die interne hobbels.

~~~

Kim Van Langenhove, Team Lumière

Voor ik bij Ann startte, had ik veel te weinig klanten. Ik werkte enkel individueel, met losse sessies en aan een veel te laag uurtarief.
Ik had geen enkel benul van marketing en verkopen. Ik had een aanbod in mijn schuif liggen, maar kwam niet in actie.

Hoewel ik op voorhand wel twijfelde (kan ik deze investering wel doen voor ik genoeg geld verdiend heb?), bleek het de beste investering die ik kon doen.

Mijn bedrijf staat nu echt een serieus niveau hoger. Ik gebruik nog elke dag wat Ann me geleerd heeft. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de superhandige structuur voor verkoopsgesprekken maar ook aan haar motiverende slagzinnen.
Als ik kijk naar mijn cijfers, dan zijn die allemaal gigantisch gestegen: mijn prijzen, mijn aantal volgers op social media, en vorige maand had ik bijna 7000 euro omzet (hoewel dit een vakantiemaand was waarin ik meer verlof had dan ik gewerkt heb!).

Ik heb van Ann geleerd dat marketing ook heel authentiek kan en mag zijn, dat je gewoon helemaal jezelf mag zijn, ongedwongen je eigen goesting mag doen en dat dat gewoon werkt.
Je moet bij haar geen schrik hebben voor ‘Amerikaanse’ toestanden met veel blablabla.

Ik raad dit programma absoluut aan (en heb dat ook al veel gedaan), zeker ook aan psychologen zoals ik die wil leren denken als een ondernemer. Wij beginnen onze zelfstandige activiteit vanuit onze expertise als psycholoog, maar om te slagen met je bedrijf moet je ook goed zijn in het ondernemen zelf, anders lukt het gewoon niet om je bedrijf of praktijk echt te doen groeien.

mail_outline ann@althea-coaching.be

Privacy

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x