Voor wie

Wat is de rode draad in wat ik doe?

Het thema van mijn eigen leven en ook dat van mijn bedrijf is: het verschil dat jij alleen kan maken.

Ja, ik geloof dat er iets is waar jij beter in bent dan anderen én dat jij op je geheel eigen wijze kan doen.
Ik geloof ook dat de wereld jouw bijdrage nodig heeft, hoe klein of onbelangrijk jij die zelf ook inschat.
De wereld mist iets als jij niet doet wat bij je past, als jij niet naar buiten brengt wat in je zit.

"Als je dat wat in je is naar buiten brengt, zal dat wat in je is je redding zijn.
Als je dat wat in je is niet naar buiten brengt, zal dat wat in je is je vernietigen."
~ Gnostische Evangeliën


Enter: drie onderdelen.

Deel 1: je missie

Wat ergert jou in de wereld, wat is voor jou het grootste gemis? Wat is de kernwaarde in jouw leven?
Wat zie jij verkeerd gaan (bij individuen, in koppels, in teams, in de politiek, in het onderwijs, bij multinationals) waarvan je denkt: “Jamaar mensen, DOE DAAR TOCH EENS IETS AAN!”

En wat zijn jouw superpowers? Datgene dat zo makkelijk gaat dat je niet eens ziét dat het een talent is? Datgene dat je zo graag doet dat het niet als werken voelt?

Bijdrage + talenten + de omgeving die bij je past = werk waar je én goed in bent én echt blij van wordt en je maakt nog een verschil in de wereld ook.
Dat is je missie.

Deel 2: anders mogen zijn, of beter gezegd: helemaal jezelf mogen zijn

Waarin ben jij anders dan de gemiddelde mens?

Ik had het al over je superpowers maar nu vraag ik ook: wat zijn je beperkingen? Wat kan je echt niét, ook niet na jaren oefenen?

Combineer superpowers en beperkingen en there’s the real you.

"To be nobody but yourself in a world which is doing its best day and night to
make you like everybody else means to fight the hardest battle which any
human being can fight and never stop fighting."
 ~ E.E. Cummings

Als je anders bent dan gemiddeld, dan is het nog belangrijker dat je jezelf leert kennen én dat je een job vindt waar je volledig tot je recht komt.
En daarmee bedoel ik: dat het werk op zich én de omgeving bij je past.

Ikzelf heb bijvoorbeeld mensen nodig die echt in me geloven. Die zelfs meer in mij geloven dan ik initieel in mezelf geloof. Alleen als ik met zo’n mensen mag werken, kan ik de meerwaarde leveren die ik kan leveren.

Hoe anderser je bent, hoe kieskeuriger je mag (neen, moét!) zijn.

Deel 3: meet the gremlins

Zelfs al voel je tot in de toppen van je tenen wat je hier op aarde te doen hebt en weet je waar je supergoed en archislecht in bent, dan is er nog de kwestie gremlins.

Als we teveel last hebben van belemmerende patronen zoals uitstelgedrag, onderduiken, perfectionisme, over je grenzen gaan (om er maar een paar te noemen) dan kunnen we nog altijd niet ons ding doen.

Dus da’s het derde onderdeel, een serieuze portie gremlinmanagement/traumacoaching.

Wie kan bij mij terecht?

Je ben werknemer of je bent ondernemer en je hebt vragen die van ver of van dichtbij te maken hebben met het verschil dat jij hier wil maken op de wereld.

Jaja Ann, maar geef eens wat concrete voorbeelden van dat soort vragen!

- Ja die superpowers da’s allemaal goed en wel, maar wat zijn mijn superpowers?? Waar ben ik eigenlijk goed in?

- Ik heb een bedrijf maar eerlijk gezegd weet ik niet of dat nog bij mij past nu.

- Ik begin nu nog maar te beseffen dat ik echt anders ben dan het gemiddelde en ik zie nu dat dat eigenlijk een negatief effect heeft gehad op heel mijn loopbaan, hoe kan ik nu een job vinden die echt bij mij past?

- Ik weet het al lang hoor, wat ik wil doen, wat ik echt te doen heb. Maar ik durf niet. Ik heb al 30 keer bijna de stap gezet om te starten maar mijn ideeën geraken nooit verder dan mijn hoofd.

- Ik heb een bedrijf en dat is echt wat ik wil doen, maar euh, het loopt niet echt. En zo van die opdringerige Amerikaanse marketing dat wil ik niét doen, ik ga nog liever failliet.

- Er is keiveel wat ik wil doen en ik kan niet kiezen en daardoor doe ik alles maar half en half! Wat is mijn rode draad?

- Ik heb een nieuwe job en ik zag het echt zitten alleen zijn mijn gremlins overactief geworden en nu zie ik het niét meer zitten! Was dit een verkeerde beslissing?


Effe samenvatten:

- Je bent ondernemer of werknemer

- Als je anders bent dan gemiddeld (denk bv. aan hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, autisme, AD(H)D of introversie met of zonder diagnose of zelfdiagnose) ben je extra welkom

- Je hebt een vraag die iets te maken heeft met het verschil dat jij wil maken tijdens je leven

- Afhankelijk van je vraag ben ik dus jouw loopbaancoach, ondernemerscoach of traumacoach want maakhetverschildatjijalleenkanmakencoach klinkt niet zo heel goed :-D

- Als je recht hebt op loopbaancheques en je vraag is een loopbaanvraag, dan betaalt de Vlaamse Overheid het grootste deel van 4 of 7u loopbaancoaching (hiervoor werk ik samen met Triangel loopbaancentrum)


Een paar ervaringen van klanten

Lieve Ann, nogmaals heel erg veel dank voor je geweldige begeleiding, feedback en hulp bij het overwinnen van veel van mijn Gremlins.
Je bent een heerlijk mens.
~ Jeanette van Os-Koets van Healingbydivinelove

Meest van al, en dat verbaast je vast niet, houd ik zielsveel van jouw authenticiteit.
'Authenticiteit’ is een vaak te licht gebruikt woord, maar voor jou en jouw begeleiding is het echt helemaal op zijn plaats. Jouw echtheid en eerlijkheid waren, naast jouw ondernemerscapaciteiten uiteraard, voor mij echt dé reden om bij joù in een traject in te stappen.De authentieke stem die je in jouw marketing gebruikt, bleek geen ‘sausje’ maar werd ook in het traject echt helemaal bevestigd in hoe je coacht en bent.
~ Ellen Vercauteren van The Comfort Zone Project

Je hebt de capaciteit om dingen die ik soms al kende zo uit te leggen dat ik ze nu ook kan voelen. Het weten heeft zich verdiept.
Je ervaring en persoonlijke struggles met het thema druipen eraf en dat maakt je nog zo veel sterker en geloofwaardig. Walk your talk weet je wel. Daarom vind ik het zo veel makkelijker om binnen te pakken wat jij zegt.
~ Talentcoach Liliane François

Lees hier nog meer ervaringen van contente klanten.


Eerste stap

- Wil je met mij bekijken hoe ik jou kan helpen en wat de volgende logische stap is voor jou? Dan ben je heel welkom voor een gratis online verkennend (en vrijblijvend) gesprek.

- Elke maand geef ik een gratis online training over de thema’s waar ik met mijn klanten rond werk: anders zijn, ambetante gremlins, de job die echt bij je past of radicaal eerlijk ondernemen.

Op deze pagina kan je kijken welk webinar deze maand gepland is en je gratis aanmelden.

- Ben je niet zeker wat een goeie eerste stap voor jou kan zijn? Mail me dan gerust, ik help je graag verder!

"The scariest moment is just before you start." 
~ Stephen King

mail_outline ann@althea-coaching.be

Privacy

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x